PILVISE ILMAGA HAARA RAAMAT KÄTTE Sellenädalased lugemissoovitused

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: fornStudio/Shutterstock

Suvekuumuse ja päikesepaisteliste ilmade vahele on mõnus natukeseks rahulikult võtta. Pilvine ilm soosib praegu eriti hästi lugemist. Tõmba endale soe pehme pleed ümber, võta tass kakaod kõrvale ning haara huvitav suvine lugemine kätte. Eesti Raamat teeb sulle lugemisvaliku tegemise lihtsamaks — need on juulikuus ilmunud uued põnevad teosed.

«Kohtamine surmaga»

Julia Chapman

324lk, krimiraamat

Samson O’Brien on politseitööst ajutiselt kõrvaldatud ja naaseb oma sünnilinna Bruncliffe’i Yorkshire Dalesis, et seal seniks, kuni ta oma nime puhastamise eest võitleb, sisse seada Dalesi Detektiiviagentuur. Kuid linnakese elanikud ei võta meest, kelles nad näevad ainult endisi ja võimalikke tulevasi probleeme, sugugi mitte avasüli vastu.

Samal ajal peab Delilah Metcalfe võitlema oma ettevõtte – Dalesi Deidiagentuuri – pinnal püsimise eest ning kantseldama Tolpuddle’it, isemeelset Weimari linnukoera. Kui Samson oma esimese juhtumina kohaliku mehe väidetavat enesetappu uurima hakkab, võtavad asjad ootamatu pöörde ja peagi avastab ta, et nii see kui veel paar juhuslikuna näivat surmajuhtumit juhatavad kõik Delilah’i kosjakontori ukse taha.

Kuna kahtlus langeb kellelegi, kellest nad mõlemad väga hoolivad, mõistavad vaenujalal majanaabrid, et kohtingusurmade mõistatuse peavad nad lahendama koos. Ent seda on lihtsam öelda kui teha…

«Kohtumine surmaga»
«Kohtumine surmaga» Foto: Postimees

«Täiskasvanud»

Marian Keyes

560lk

Caseyd on glamuurne perekond. Johnny Casey, ta vennad Ed ja Liam, nende kaunid ja andekad naised ja lapsed veedavad palju aega koos: sünnipäevapeod, kõiksugu aastapäevade tähistamine, nädalavahetused tavaelust eemal. Ja nad on õnnelik perekond. Johnny naine Jessie, neist kõige rahakam, raiub seda nagu rauda.

Aga hiilgava pealispinna all on tegelikkus oluliselt süngem. Sellal kui ühed omavahel nagistama kipuvad, muutuvad teiste omavahelised suhted liiga lähedaseks.

Kõike õnnestub ohjes hoida seni, kuni Edi naine Cara saab peapõrutuse ega suuda enam oma mõtteid endale hoida. Üksainus hooletu märkus, mis on pillatud Johnny sünnipäevapeol, kus kõik kohal viibivad, paneb Cara nende saladusi välja laduma.

Järgnevas lagunemisprotsessid peavad kõik täisealised inimesed endalt küsima, kas on ehk saabunud aeg lõpuks täiskasvanuks saada.

«Täiskasvanud»
«Täiskasvanud» Foto: Postimees

«Daisy Darker»

Alice Feeney

300lk, krimiraamat

Daisy Darker on eriline, ta sündis raske südamerikkega. Nüüd aastate pärast kulgeb tema pilgu all ta vanaema, veidi kummalise lastekirjaniku 80. sünnipäeva pidu. Sassis suhetega perekond, igaühel kaasas oma saladused, koguneb vanaema üksildasse majja tillukesel saarekesel, mille tõus pikkadeks tundideks muust maailmast ära lõikab.

Keskööl, kui väljas raevutseb torm, leitakse vanaema surnuna. Ja tunni aja pärast juba järgmine pereliige… Lõksus saarel, kus keegi neid ükshaaval tapab, peavad hirmunud Darkerid hakkama saama nii selle müsteeriumi kui ka mineviku saladustega, enne kui tõusuvesi alaneb ning saarelt lahkuda saaks.

Ootamatud ja šokeerivad süžeepöörded, nii iseloomulikud Alice Feeneyle, hoiavad lugejat oma kütkeis kuni raamatu viimaste lehekülgedeni.

«Daisy Darker»
«Daisy Darker» Foto: Postimees

«Pere riismed»

Lisa Jewell

354lk, krimiraamat

London. Varahommik, juuni 2019: Thamesi jõe kaldalt avastatakse kott luudega. Inimese luudega.

Sündmuskohale kutsud inspektor Samuel Owusu saadab koti kiiresti kohtuarstlikku ekspertiisi. Luud kuuluvad noorele naisele, kes on hukkunud aastaid tagasi pähe saadud löögist.

Kott sisaldab ka mitmeid vihjeid ammutoimunud sündmuse paigale: nende hulgas eriti haruldase puu seemned, mis juhatavad inspektor Owusu Chelseas asuvasse häärberisse, kus peaaegu kolmkümmend aastat tagasi lamas köögis surnuna kolm inimest ja ülemiselt korruselt leiti 10-kuine, hea tervise juures beebi.

Vihjed viitavad ka vennale ja õele, kes otsivad samal ajal Chicagos ainsat inimest, kes suudaks nende minevikku mõtestada.

Surmad, mõistatused ja perekond, kelle saladused ei saa igavesti saladusteks jääda...

Ootamatute keerdkäikudega ja haarav romaan põimunud elusaatustest, purunenud peredest ja surmavatest kinnisideedest New York Times´i ja Sunday Times´i bestsellerite autorilt Lisa Jewellilt. Tegu on järjega autori menuromaanile «Ülakorruse pere», kuid on hästi loetav ka lugeja jaoks, kes esimese osaga tuttav ei ole.

«Pere riismed»
«Pere riismed» Foto: Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles