TÕDE TULEB PÄEVAVALGELE Trumpi endine abi paljastavast raamatust: mulle öeldi: «Mida vähem sa mäletad, seda parem»

Raamatuportaal
Copy
​Cassidy Hutchinson.
​Cassidy Hutchinson. Foto: Stefani Reynolds / AFP / Scanpix

President Donald Trumpi Valge Maja endise abilise peagi ilmuv raamat paljastab korruptsiooni ning sündmuste ahela, mis viis kapitooliumi ründamiseni.

Cassidy Hutchinson sai laiemale üldsusele tuntuks pärast 2021. aasta 6. jaanuari rünnakut Kapitooliumile. Presidendi abiline oli oluline tunnistaja rünnakule järgnenud kongressi ülekuulamisel ning lajatas nii Tumpi enda kui ka tema liitlaste vastu. Pöörane aeg Valges Majas on jätnud oma jälje ning Hutchinson on kõik juhtunu kaante vahele pannud. Raamat pealkirjaga «Enough» ilmub 26. septembril.

Cassidy Hutchinsoni 26. septembril ilmuv raamat «Enough».
Cassidy Hutchinsoni 26. septembril ilmuv raamat «Enough». Foto: Simon & Schuster via AP / Scanpix

«Raamatus annab Hutchinson köitva ülevaate oma erakordsetest kogemustest idealistliku noore naisena, kes on sattunud keset riiklikku kriisi,» kirjeldab raamatut kirjastaja Simon & Schuster. «Ta riskis kõigega, et rääkida tõtt Washingtoni kõige mõjuvõimsamatest inimestest ja Ameerika lähiajaloo kõige tähtsamatest sündmustest.»

Hutchinson kirjutab raamatus, kuidas salateenistus ei allunud president Trumpi nõudmisele lasta tal ühineda protestijatega. Veel väidab ta raamatus, kuidas korruptiivne Trumpi lähiring jagas raha ja mugavaid töökohti. Raamatus kirjutab ta ka, kuidas tema enda advokaat, kes oli Trumpi ajal Valge Maja eetikakonsultant, ütles talle: «Mida vähem sa sellest ajast mäletad, seda parem.»

«See tundub naeruväärne, sest oma südames teadsin, kuhu mu lojaalsus kuulu ja minu lojaalsus kuulub tõele,» ütles ta peale rünnakut moodustatud kongressi komisjoni ees. 

New Jersey osariigist pärit Hutchinson on töötanud ka Lousiana esindaja Steve Scalise'i ja Texase senaatori Ted Cruzi alluvuses. 

Seda, palju kirjastaja Hutchinsonile raamatu kirjutamise eest maksis, pole avaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles