EI MEELDI LUGEDA? Tänu sellele nipile hakkad sa raamatute lugemisest rõõmu tundma

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Raamatute lugemine nõuab head keskendumisvõimet ja põhjalikku mõttetööd. Paljud meist aga kõnnivad raamatukogudest ja raamatupoodidest mööda suurema kaarega, kuna hirm lugemiskontrolli ja kurja õpetaja ees on jätkuvalt väga suur. Lugemine on aga võimalik endale väga meeldivaks muuta. Tuleb keskenduda lihtsalt ühele, kindlale detailile. 

Lugege raamatuid, millest on tehtud film või seriaal 

Kui teile pakub põnevust ja hasarti filmide või seriaalide vaatamine, teadke, et samasuguseid emotsioone suudavad tekitada ka raamatud. Suure tõenäosusega viib raamat teid isegi sügavamale fantaasiate ja seikluste maailma kui seriaal, kuna raamatus kirjeldatakse stseene ja tähtsamaid sündmusi detailsemalt.  

Mõistlik on lugeda läbi enne raamat ja seejärel vaadata ära näiteks teosest tehtud film. Te teate küll stsenaariumi edasist kulgu ja puänti, kuid kas see mitte ei tekitagi äratundmisrõõmu. Teil on võimalus võrrelda enda peas kujutatud tegelasi päris näitlejate ja päris olustikuga. Tekib loominguline kokkupõrge erinevate kujutlusvõimete vahel. 

Eriti põnev on lugeda raamatut juhul, kui tegu on mitmest osast koosneva looga. Oletame, et te olete näinud esimesest osast filmi ja lugenud raamatut ning nüüd on teil võimalus lugeda sama loo teist osa, kuid seejuures pole film veel esilinastunud. Kui teisest osast tuleb aga ühel päeval välja ka film, kõnnite te kinosaali sama uhkelt kui stsenarist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles