HEA TEADA Millisel ajahetkel on kõige mõistlikum raamatut lugeda?

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kuigi enamik meist juba teab, et lugemine on väga kasulik tegevus, ei ole me kõik teadlikud, kui palju saab selle tõhusust mõne lihtsa näpunäitega suurendada. Ükskõik, kas loete lõbu pärast või teil on eesmärk midagi õppida. Lugemiskogemuse saab muuta paremaks paari näpunäite abil. 

Rusikareeglit raamatute lugemisel ei ole, sest inimesed on erinevad. Mõnele meeldib lugeda hommikul, sest pea on värske ja motivatsiooni palju. Teine aga ei taha hommikul raamatut nähagi. Kõik on individuaalne. Küll aga on võimalik panna paika, millised on erinevatel aegadel lugemise kasutegurid. 

Hommik

Hommikul on inimene tavaliselt kõige värskem ja puhanum. Seetõttu on hea plaan lugeda hommikuti natukene keerulisemat kirjandust, kus aju peab aktiivselt kaasa töötama. Paljudele annab hommikune lugemine kaasa hea tunde terveks ülejäänud päevaks, kuna lugemine võrdub millegi kasuliku ära tegemisega. 

Lõuna

Lõuna on aeg, mil loevad pigem vähesed, sest muid toimetusi on liiga palju. Kellel aga selline harukordne võimalus avaneb, peaks seda kindlasti kasutama. Esiteks on päeva keskpunktis alati loomulikku valgust kõige rohkem ehk silmad ei pea liigselt pingutama. Teiseks suudab inimene talletada lõunal kõige rohkem lisateavet, sest meeled on erksad, kuid ei ole tekkinud veel väsimust. Kolmandaks tekitab keskpäeval lugemine uhke tunde, sest kõik teised inimesed töötavad ja kiirustavad, aga sina saad kodusel tugitoolil, nagu kuningas väärt kirjandust nautida. 

Õhtu

Õhtul on mõistlik lugeda fantaasiakirjandust, mis teid ühe aju poolega juba unenägudesse viib. Üleüldiselt parandab õhtune lugemine tugevalt unekvaliteeti. Lisaks on õhtuti üldjuhul vaiksem ja keskenduda lihtsam.

Allikas: basmo 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles