Rahvusraamatukogu reisiraamatukogude populaarsus kasvab

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mullu raamatukogude aastal alguse saanud võta ja loe tüüpi reisiraamatukogud viies Eesti bussijaamas, Tallinna reisisadamas ja Hiiumaa kahel praamil on nii soojalt vastu võetud, et sealseid riiuleid on täidetud regulaarselt ja märkimisväärsetes kogustes. Eesti Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu 2023. aasta esimese poolaasta statistika põhjal on reisiraamatukogud üle Eesti saanud tasuta jagamiseks ligi 18 000 raamatut.

«Alates jaanuarist 2023 oleme väljastanud kõikidele reisiraamatukogudele kokku 17 809 raamatut,» viitas värskele statistikale Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu juhataja Kai Lugus, kes lisas, et tasuta kirjandust pakkuvad reisiraamatukogud koguvad iga kuuga juurde populaarsust, mida näeb selle pealt, et enamus kohtadesse on saadetud umbes poolest tuhandest raamatust koosnevaid kastitäisi pea iga kuu.

Kõige suuremad kogused raamatutest on vastu võtnud Tartu, Rakvere ja Tallinna bussijaamad. «Tartu bussijaama on saadetud tänavu mitmes jaos 4006 trükist,» meenutas Kai Lugus. Pisut väiksem kogus ehk 3959 teost on jõudnud Rakvere bussijaama ja 2932 raamatut on saadetud Tallinna bussijaama. Hoiuraamatukogu raamatud on jõudnud veel Jõhvi ja Haapsalu bussijaamadesse ning reisisadama A- terminali ja praamidele Tiiu ja Leiger.

«Reisiraamatukogude eelistuseks on väärt ilukirjandus ning oodatud on piirkonda igakülgselt tutvustav turismi- ja kultuurialane kirjandus. Bussijaamadesse sobivad eelkõige pehmekaanelised ja väikseformaadilised väljaanded,» resümeeris hoiuraamatukogu juhataja.

Hoiuraamatukogu varustab lisaks reisiraamatukogudele erinevaid kogukonna raamatukogusid, mille arv järjest kasvab. Tänavu suvel on avatud lugemise kasvuhoone Tallinnas Rotermanni kvartalis, samuti lugemisala Raekoja platsil ja lisaks ka Pärnu rannas. Raamatuid saab lugeda või koju kaasa võtta Kalamaja Õueraamatukogus, Uus-Veerenni Pargis, Harkujärve Lugemistoas ja erinevates Eesti seltsimajades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles