Ilmus Kurmo Konsa filosoofiliste artiklite kogumik

Raamatuportaal
Copy
Kurmo Konsa.
Kurmo Konsa. Foto: Merike Petuhov

Kirjastuses Lummur on ilmunud on Kurmo Konsa filosoofiliste artiklite kogumik «Traktaat alkeemia II tulemisest ehk juhtumid krüptodetektiivi töölaualt».

Detektiivid tegelevad kuritegude uurimisega, otsides vastust küsimusele, kes on kurjategija. See raamat on samuti küsimustest ja neile vastuste otsijast, detektiivist. Aga kuna küsimused on tavapärasest detektiivitööst erinevad, siis olgu ta nimeks krüptodetektiiv. Mida ta ometi otsis ja kas ta kuhugi üldse välja jõudis? Krüptodetektiiv tegutseb ideede maailmas, püüab piiluda Jumala mõistusesse, avastada igavese elu saladust, Alan Turingi surma põhjust ning veel mõndagi muud. Kõikidest nendest juhtumistest joonistub välja mingi metafüüsiline struktuur, mingi peaaegu hoomamatu ehitis. Linn, ei, pigem maailm või veel midagi võimsamat ja õrnemat. Unistus või selle unustus.

Mitmed lood on ilmunud varemalt kultuurilehes Sirp. Ilmunud tekste vähem või rohkem muudetud-täiendatud, osad lood ilmuvad esmakordselt.

Raamatu autor Kurmo Konsa on eesti ajaloolane ja bioloog. Ta on Tartu ülikooli kaasprofessor ja 2012. aastast alates Kõrgema Kunstikooli Pallas professor. Kurmo Konsa tegeleb põhitööna kultuuripärandi säilitamise küsimustega, aga vabal ajal armastab lugeda ulmet ja mõtiskleda kummalistel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles