George R.R. Martin käis «Barbiet» vaatamas, sai jälle fännidelt sugeda

Raamatuportaal
Copy
George R.R. Martin.
George R.R. Martin. Foto: KEVIN WINTER/AFP/Scanpix

Nädala alguses käis maailmakuulus «Jää ja tule laulu» autor George R.R. Martin kinos «Barbie» filmi vaatamas ja kaunistas end selleks puhuks roosade aksessuaaridega. Tema rõõmsameelne pilt kinokülastustest põhjustas sotsiaalmeedias üksjagu elevust ning kutsus esile ka negatiivseid kommentaare.

«Käisin oma armsa naisega «Barbie't» vaatamas, ta ütles, et roosa on minu värv,» märkis kirjanik lõbusa pildi juurde.

Kuigi paljud kiitsid George R.R. Martinit, et ta filmi vaatamiseks roosat kandis, andis postitus taas võimaluse nendele lugejatele, on pahased, et ta pole raamatusarja «Jää ja tule laul» lõpuni kirjutanud. Nii mõnigi fänn avaldas arvamust, et kirjanikuhärra ei tohiks oma aega niisama raisata ja peaks pühenduma kirjutamisele. 

«Aga kui lõpetaks «Jää ja tule laulu» ära? Ärge olge nagu Kentaro Miura,» säutsus üks lugeja, kes vihjas ootamatult surnud Jaapani kirjaniku Kentaro Miura lõpetamata töödele. 

«Hull on see, et ta läheb koju ja ei lõpeta raamatut ära,» kirjutas teine. «Säästa oma raha, kirjuta «Jää ja tule laulu»,» soovitas veelgi üks ninatark.

Huffington Post kirjutab, et George R.R. Martini fännid on sarja järgmist osa oodanud juba 12 aastat. Teost oodatakse eriti palavalt seetõttu, et sarjal põhineva teleseriaali «Troonide mäng» viimane hooaeg, mis jõudis teleekraanile 2019. aastal, oli tohutu pettumus. Sarja esimeste hooaegade süžee põhines Martini romaanidel, kuid teleseriaali loojad David Benioff ja D.B. Weiss jäid allikamaterjali lõppedes hätta juba viienda hooaja lõpuks, kuna «The Winds of Winter» polnud ikka veel valmis saanud. Valmis pole see siiani. George R.R. Martin on öelnud, et telesarja viimaste hooaegade loomisel hoiti teda suuresti infosulus, mistõttu oli tulemus lohakas.

Hoolimata kibedatest kommentaaridest leidus ka neid, kes kirjaniku kaitseks välja astusid ja ütlesid, et oleks aeg inimene rahule jätta ja lasta tal lihtsalt oma elu elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles