KINNITATUD Sellist kirjandust lugedes paraneb teie unekvaliteet

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Ilukirjandus on inimese vaimule kasulikum, kui me arvata oskame. Siiski loevad aga paljud inimesed ainult nii-öelda praktilist kirjandust, mis on samuti oluline, kuid jääb teatud nüanssides selgelt ilukirjandusele alla. Mis rikkusi aga ilukirjandus inimesele siiski annab?

Parandab unekvaliteeti

Oluline on asjaolu, et ilukirjanduse lugemine enne magamaminekut vähendab märgatavalt stressi. Stressist koormatud keha võib aga kannatada ebakvaliteetse une käes. Seega oleks mõistlik lugeda õhtuti ports ilukirjandust ja seega vabaneda maistest muredest. 

Arendab sõnavara ja suhtlemisoskust

Lugemine parandab sõnavara, pakkudes meile pidevalt uusi sõnu ja ütlusi. Veelgi huvitavam on see, et eriti ilukirjandusel võib olla positiivne mõju meie suhtlemisoskusele. Seda peamiselt seetõttu, et peaaegu iga ilukirjanduslik romaan, mida me loeme, sisaldab dialoogi. Dialoogide lugemine arendab tõhusat ja rikkalikku suhtlust ka tavaelus. Lisaks sellele, et meie sõnavara muutub iga loetud raamatuga rikkamaks, võib see muuta meid tõsisteks vestlusvõluriteks.

Ilukirjandus muudab meid avatumaks

Ilukirjanduse lugemine arendab meie mõtlemis- ja tegutsemisviisi, muutes meid teadlikumaks teiste emotsioonidest. Ilukirjandus kingib meile erinevaid lugusid ja olukordi, mis õpetavad elulisi situatsioone paremini mõistma ja tunnetama. Elukogemus, mille me ilukirjandust lugedes saame, tähendab tavalisest avatumat meelt ja suuremat paindlikkust rasketes olukordades.

Allikas: basmo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles