Õnnekoolitaja Dali Karat: rõõmusta enda üle, keksi ja hüppa või õhku, sest sa oled seda väärt (1)

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Dali Getter Karat
Dali Getter Karat Foto: Karen Härms

Suurim oht siin maailmas on kaotada iseend. See juhtub tihtilugu hiilivalt ja nii vargsi, et me isegi ei adu seda. Raha, töö, tervise või lähedase kaotus ei jää iial märkamatuks, enese kaotamine aga küll.

Dali Karat julgustab oma raamatus “Õnn on otsus!” suhtlema, märkama ja hindama iseend. Kõik muu on väline, meist endist sõltub see kuidas ümbritsevat tajume, millisena lubame sel oma ellu tungida, kuidas end mõjutada laseme. See kuidas me ümbritsevat vastu võtame, sõltub suuresti sellest kui terved, tugevad, õnnelikud ja positiivsed me ise oleme. Kas näeme kõiges pigem negatiivset või võtame vastu ka esmapilgul trööstitu argipäeva positiivselt, või vähemasti neutraalselt.

Õnnelik olemine ei ole peaks olema egoistlikkuse tunnus ega tabu, endale õnnelik olemist ei tohiks keelata ega alla suruda, veel vähem seda unustada. Probleeme ja muresid on palju, kõike ilusaks mõelda pole võimalik, kuid tegele iseendaga, seda sa saad muuta. Täna ennast, naerata endale, tunnusta end - täpselt nii nagu sa käitud enamasti kõigi teistega, lähedaste, töökaaslaste, pooltuttavate või võõrastegagi. Sa ei ole vähem väärt. Tähista alustuseks oma väiksemaidki saavutusi. Tihtilugu pannakse endile peale piirangud, et vaid suured võidud on midagi väärt.

Elust läbirühkimine ei ole kerge ja iga pisemgi samm mis sind edasi viib on tunnustust väärt. Kui sa teadlikult tähistad ka väikseid hetki, siis sa pöörad kogu oma positiivse tähelepanu sellele ilusale hetkele ja paned sellele ka positiivse sildi külge. Sa lähed rõõmu tundesse, kus sul on hea olla ja sa näed palju optimistlikumalt ning rõõmsamates toonides kogu päeva, maailma, iseennast ning sind ümbritsevaid võimalusi. Kõik on väärt tähistamist!

Märka oma päevas hetki, mida sa saaksid tähistada, ja tee seda – tähista, rõõmusta! Kui sa said näiteks mõne tööülesande tehtud, siis osta endale üks lill või luba endale midagi head. Tee endale pai, kallista ennast, keksi ja hüppa või õhku, kuula oma lemmiklaulu või tee mida tahes, mis lisab sellele heale emotsioonile veel jõudu juurde. Su sisemine mina terveneb ja tänab sind. Ole iseendaga hea, ära unusta ega kaota end.

“Mitte tervemad inimesed ei ole õnnelikumad, vaid õnnelikud inimesed on tervemad.” - Dali Karat

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles