Uus raamat selgitab lastele, kuidas beebisid tegelikult tehakse (1)

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Armastatud lastekirjanik Anna Fiske annab äsja ilmunud lasteraamatus «Kuidas teha beebit?» lustlikul, kuid asjalikul moel vastuse paljudele lapsi huvitavatele küsimustele, mis seotud beebidega ja nende sünniga. Kuidas saab beebi ema kõhtu? Kes saavad lapsi? Kuidas neid beebisid siis tegelikult tehakse?

Anna Fiske, «Kuidas teha beebit?»
Anna Fiske, «Kuidas teha beebit?» Foto: Rahva Raamat

Mänguline ja samas asjalik raamat on suurepäraseks abiliseks nii lapsevanematele kui ka õpetajatele. Lõbusad illustratsioonid aitavad lastel beebide tegemisest veelgi paremini aru saada, sealjuures selgitatakse ka näiteks, mida tähendab kunstlik viljastamine ning kuidas saavad lapsi samasoolised paarid.

Rita Holm, kes on Eesti Seksuaaltervise Liidu juhatuse liige ja Soome Seksuoloogia Liidu aseesimees, on tõdenud, et see raamat peaks leidma koha iga lapse raamaturiiulis. «Kust ja kuidas tulevad beebid? Lapse küsimus, millele vastamine on ajast aega tekitanud probleeme nii lapsevanematele kui õpetajatele. Anna Fiske raamatu abiga ei ole see enam raske. Põhjalik, asjalik, aus ja lisaks humoristlike illustratsioonidega varustatud üksikasjalik vastus sellele küsimusele. Kusjuures on kõige selle juures suur rõhk armastusel,» selgitab Holm.

Seksuaalhariduse ekspert ja sekspositiivsuse propageerija Kristina Birk-Vellemaa julgustab lapsevanemaid koos lastega raamatut lugema: «Ja kui raamat tekitabki veel rohkem küsimusi? Siis on ju eriti hästi, sest küsimused ja neile vastuseid otsivad arutelud on seksuaalkasvatuse oluline osa.»

Anna Fiske (snd 1964) on Norra kirjanik, illustraator ja koomiksikunstnik. Ta on loonud teksti ja pildid enam kui 70 raamatule. Oma isikupärase ja mängulise stiili tõttu on ta pälvinud mitmeid auhindu ja tema raamatud on osutunud väga populaarseks paljudes riikides. Varem on eestikeelsena samalt autorilt ilmunud südamlik ja laste tunnetesse täie tõsidusega suhtuv «Kuidas minna kooli?»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles