USKUMATU Raamatu lugemine põletab rohkem kaloreid kui see füüsiline tegevus (1)

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Lugemine on levinud ajaviide, millel on palju kasutegureid. Peamiselt mõjuvad raamatud hästi meie vaimule ja intelligentsusele, kuid tuleb välja, et ka füüsiliselt pole me lugedes üldsegi mitte passiivsed. 

Kui lugeda raamatut täpselt 1 tund ja 45 minutit, põletab inimese keha 150 kilokalorit. Uskumatul kombel on see aga võrreldav poole tunnise jalutuskäiguga. 

Loomulikult on kõik kehad ja organismid erinevad, kuid lugedes keskendunult peaaegu 2 tundi, võiks tõepoolest jätta õhtuse jalutuskäigu vahele. 

See ei pruugi tunduda palju, kui arvestada, et mugavas tempos jooksmine kulutab tavaliselt vaid ühe tunniga umbes 500 kalorit. Peamine erinevus tuleneb sellest, et lugemist ei tehta sportlikul eesmärgil. Te ei loe raamatuid kalorite põletamiseks, samas kui jooksmine on teie jaoks tõenäoliselt valitud füüsiline tegevus just põletatavate kalorite tõttu.

Lugemine ei kuulu kellegi treeningrutiini ja kindlasti ei ole see ka kaalulangetamise vahend. Loed, sest sulle meeldib veeta oma aega selliselt. Asjaolu, et põletate sellega ka kaloreid, on lihtsalt lisaboonus. Püüdke lugeda pigem raamatuid, kui vaadata televiisorit. 

Allikas: basmo

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles