Rahvusraamatukogule tänavu annetatud raamatute arv on ületamas 200 000 piiri

Copy
Foto: Hoiuraamatukogu

Eesti Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu on esimesel poolaastal kokku kogunud uuesti raamatusõpradele laiali jagamiseks juba ligi 200 000 teavikut, millest ligikaudu pooled on uued omanikud leidnud. Viimasel Loksa Linnaraamatukogus toimunud kogumiskampaania üritusel augusti teisel nädalal tõid inimesed annetuskastidesse kokku üle kolme tuhande teose.

«Üle-eestiline kampaania «Anna raamatule uus elu» on kiirendanud raamatute vahetust ning kui lõime esimese poolaasta tulemused kokku, oli hoiuraamatukogu vahetuskogu vastu võtnud 191 507 trükist või muud teavikut,» kõneles Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu juhataja Kai Lugus, kelle sõnul jätkatakse raamatute kogumise kampaaniaga ning eesmärk on jõuda igasse Eesti nurka.

Viimaselt Loksa Linnaraamatukogus toimunud kampaaniaürituselt «Anna raamatule uus elu» toodi annetusteks üle kolm tuhande teaviku ning annetuste maht ületab peagi 200 000 piiri. Loksalt koguti 1 954 eestikeelset raamatut ja 14 aastakäiku ajakirju. Võõrkeelseid teoseid toodi Loksale äraandmiseks 382 eksemplari. Suur osa raamatutest leidis uue omaniku kohapeal.

Esimesel poolaastal on hoiuraamatukogu laiali jaganud 100 074 teavikut, mis on võrreldes möödunud aastal sama perioodiga poole võrra rohkem (2022. aastal 51 305 teavikut). Hoiuraamatukogust saavad raamatuid tellida kõik juriidilised isikud.

Hoiuraamatukogu võttis annetatud teosed vastu vahetuskogusse ning väljastab sealt teoseid tellimiste peale nii rahva,- kooli,- reisiraamatukogudele kui kogukondade poolt asutatud ajutistele ja püsivatele raamaturiiulitele.

Tagasi üles