Andres Mustonen esitleb uut raamatut enda dissidentlusest (1)

BNS
Copy
Andres Mustonen Pirita rannas.
Andres Mustonen Pirita rannas. Foto: Eero Vabamägi

Kolmapäeval Saaremaal ja reedel Tallinnas toimuvatel Andres Mustoneni juubelikontsertidel esitletakse uut raamatut «Andres Mustonen: Fuuga mitme teemaga», mis kirjeldab tuntud muusikategelase eluteerännakut sünnist tänapäevani, hõlmates muuhulgas esmakordselt ka omaaegset Nõukogude-vastast tegevust.

«Uus raamat on justkui jätkuks Hortus Musicuse 50. juubeli puhul mullu ilmunud raamatule,» ütles Andres Mustonen. ««Fuugas» räägin oma päritolust, sisemaailmast, oma töödest ja läbikäimistest maailma suurimate muusikutega,» lisas Mustonen.

«Raamatus on juttu ka omaaegsest dissidentlusest – nõukogude režiimi ajal toimunud vastalisest tegevusest, läbikäimisest väliseestlastega ja muust säärasest Kui soovisid olla edukas tegelane Eestis ja esineda ka välismaal, tuli olla peenelt kaval ja valmis ka ohtudeks,» kommenteeris Andres Mustonen.

Tänavu kevadel ilmnes, et Andres Mustonen oli käinud esinemas Venemaal. Sellest sündinud avaliku pahameele tõttu jäi ta ilma koostööleppest Eesti Kontserdiga. Hiljem tunnistas Mustonen, et tal on tekkinud olukorra pärast siiralt kahju.

Kultuuritegelane, dirigent, ansamblijuht ja viiuldaja Andres Mustonen saab 70 aastaseks 1. septembril. Sündmusele pühendatud juubelikontsertidel 30. augustil Saaremaa Jämaja kirikus ja 1. septembril Tallinna Jaani kirikus kõlavad säravaimad barokkteosed Vivaldilt, Händelilt, Bachilt ja teistelt. 

Eesti ja inglise keeles ilmuva raamatu teksti autor on Annika Lõhmus, projektijuht ja vastutav toimetaja Saale Fischer, kujundaja Kaire van der Toorn-Guthan. Eessõna on kirjutanud Tunne Kelam.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles