Riiklik raamatute laenutuskeskkond MIRKO oli suvel menukas (1)

Raamatuportaal
Copy
Laenutuskeskkond MIRKO.
Laenutuskeskkond MIRKO. Foto: Kuvatõmmis

Eesti Rahvusraamatutukogu 2022. aasta sügisel avatud üleriigiline laenutuskeskkond Minu Raamatukogu ehk MIRKO on saanud ligi 15 000 kasutajat. Suvekuudel kasvas laenutuste arv veerandi võrra ja tellimuste koguarv läheneb 60 000-le.

«MIRKO paber- ja e-väljaannete laenutuskeskkonda on end kasutajaks registreerinud ligi 15 000 kasutajat, kes kokku on teinud pea aasta jooksul üle 57 000 laenutuse,» kõneles üleriigilise laenutusteenuse juht Margit Jõgi, kes tõi esile laenuhuvi suurenemise just tänavu suvekuudel.

«Käesoleva aasta juulis ja augustis tehti kokku üle 22 000 laenutuse, mis näitab, et paljud raamatusõbrad on MIRKO üles leidnud,» märkis Margit Jõgi ja viitas, et keskeltläbi on liitunud igakuiselt 1000 kasutajat.

MIRKO-st saab laenutada nii paberraamatuid pakiautomaati kui e-väljaandeid oma seadmesse. Kõige menukamad on olnud seni audioraamatud, mis moodustavad laenutuste mahust 35%.

MIRKO e-väljaannete laenutusel on pakkuda raamatusõpradele ligikaudu 4500 raamatut ja ajakirja ning ligikaudu 300 audioraamatut. Postipakki tellijatele pakutakse valikusse enam kui 2 miljonit raamatut, mida varustavad 38 raamatukogu üle Eesti.

Minu Raamatukogu MIRKO laenutuskeskkond avati 27. septembril 2022. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles