Varraku kirjastus kaotas mullu nii käibes kui kasumis

BNS
Copy
Varraku raamatud raamatulaadal.
Varraku raamatud raamatulaadal. Foto: Liis Treimann

Raamatukirjastaja AS Varrak müügitulu langes möödunud aastal aastavõrdluses 9 protsendi võrra, 2,7 miljonile eurole, ettevõtte kasum langes sealjuures tunamullu teenitud 174 300 eurolt 20 400 eurole.

2022. aastal ilmus kirjastuses koos kordustrükkidega 206 nimetust, seitsme võrra enam kui 2021. aastal. Toodangust 65 protsenti moodustas ilukirjandus ning 35 protsenti aime- ja tarbekirjandus, selgus ettevõtte majandusaasta aruandest.

Taandatuna täistööajale töötas ettevõttes mullu 26 inimest, nelja võrra vähem kui aasta varem. Tööjõukulud langesid aastaga 3,9 protsenti, 775 800 eurole.

Tänavu plaanib Varrak jätkuvalt suurendada kirjastuse oma müügikanalite osakaalu müügis ning hankida lisaks eraklientidele juurde ka korporatiivkliente. Väljaantavate nimetuste arv jääb samasse suurusjärku eelmiste aastatega.

31. detsembri seisuga oli kirjastusel pea 1,4 miljonit eurot jaotamata kasumit. Creditinfo andmetel on Varraku tegelikud kasusaajad võrdselt 37,5-protsendise osalusega Pille Maide ning Priit Maide ja 25 protsendiga Ain Lausmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles