Lugude ja legendide, väljamõeldiste ja vandenõuteooriate linn

Copy
Narva linnapea Katri Raik.
Narva linnapea Katri Raik. Foto: Taavi Sepp

Katri Raigi «Minu Narva. Kümme aastat hiljem» on kutse külastada Narvat, pakkudes nii linna lühiajalugu kui ka pilguheitu igapäeva. Ma ei ole kahjuks autori esimest Minu sarja raamatut lugenud, seega puudub võrdlusmoment. Küll olen osalenud tema linnatuuril, mis oli väga põnev, kirjutab raamatublogija Mariann Vendelin.

Katri Raik, «Minu Narva. Kümme aastat hiljem»
Katri Raik, «Minu Narva. Kümme aastat hiljem» Foto: Apollo

Ma ausalt öelda ei oska arvatagi, millest Katri esimene raamat pajatab, kuna siin leidus kõike, mis Narvaga seostub. Ta teeb oma kodulinnale tublisti reklaami, püüdes edasi anda linna olemust.

Raamat loetleb üles kõik head-vead ning tutvustab linna ajalugu, jõudes välja tänapäeva, tanki ja Lenini teisaldamiseni. Naine on kokku kogunud palju killukesi, mida tahab edasi anda - värvikaid tegelasi ja juhtumeid ajaloost, seiku igapäevast, anekdoote. Humoorikate pealkirjade järgi ei saa hästi arugi, millest peatükis juttu tuleb.

Teose sõnum on selgeimast selge: «Narva on äge!». Olen nõus, Narva on tõesti pikemat avastusretke väärt! «Minu Narva. Kümme aastat hiljem» juhatab suuna kätte, kust sellega pihta hakata, aga kaootilise ülesehituse tõttu raamat päris turismibrošüüri mõõtu välja ei anna. Soovitused tuleb muu jutu vahelt ise välja noppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles