RAAMATUSOOVITUS Sügislugemist: Mai-Liis Kivistik soovitab raamatut, mis õpetab toitu fermenteerima (1)

Copy
Mai-Liis Kivistik
Mai-Liis Kivistik Foto: Airi Leon

MaiWistiku looja Mai-Liis Kivistik soovitab septembrilugemiseks Dunja Gulini raamatut «Hapenda, käärita, soola. Tervis ja elujõud fermanteeritud toidust». Raamat uurib fermenteeritud toitude maailma ja nende kasusid seedimisele ning üldisele heaolule. Dunja Gulin on taimetoitluse ja fermenteerimise valdkonnas tuntud ekspert, kes pakub lugejatele põhjalikku juhendit, kuidas integreerida fermenteeritud toite oma igapäevaellu.

Fermenteerimisel on rikkalik ajalooline ja kultuuriline taust

Mai-Liis kirjeldab, et raamat pakub põnevat ülevaadet sellest teaduslikust protsessist, millel on rikkalik ajalooline ja kultuuriline taust. Samuti räägitakse fermenteeritud toitude tervisekasudest, sealhulgas nende võimest parandada seedimist, soolestiku tervist ja isegi tugevdada immuunsüsteemi. Raamat juhendab ka põhiliste tehnikate ja retseptide kaudu, kuidas kodus toitu fermenteerida ning milliseid nõusid ja varustust selleks valida.

Tagasi üles