Elon Muski biograaf tunnistab, et eksis väitega miljardäri võimaliku Venemaa abistamise kohta sõjas

Christin Krass
, Ajakirjanik
Copy
Tehnoloogiaettevõtete SpaceX, Tesla ja X (Twitter) tegevjuht Elon Musk.
Tehnoloogiaettevõtete SpaceX, Tesla ja X (Twitter) tegevjuht Elon Musk. Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

Elon Muski uue elulooraamatu autor Walter Isaacson on tunnistanud, et vastuoluline detail raamatus, mis viitas sellele, et Musk nurjas 2022. aasta septembris Ukraina droonirünnaku Venemaa mereväebaasi vastu, on faktiliselt vale, vahendab The Guardian. 

Neljapäeval Washington Postis avaldatud väljavõttes Walter Isaacsoni raamatust seisis, et SpaceXi tegevjuht käskis salaja inseneridel sulgeda Starlinki leviala 100 km raadiuses Krimmi rannikust, et hoida ära Ukrainlaste rünnak selles piirkonnas. «Seetõttu kaotasid Ukraina droonialused Sevastopolis Vene laevastiku lähedale jõudes ühenduse ja uhtusid kahjutult kaldale.»

Musk vaidlustas loo kiiresti, säutsudes platvormil X (endise nimega Twitter), et kõnealused Starlinki piirkonnad ei olnud aktiveeritud ja ettevõte ei deaktiveerinud midagi. Selle asemel esitasid valitsusasutused erakorralise taotluse Starlinki aktiveerimiseks Sevastopolile, ilmselge kavatsus oli uputada suurem osa Venemaa laevastikust ankrusse, sõnas Musk. «Kui ma oleksin nende palvega nõustunud, oleks SpaceX sõnaselgelt osaline suures sõjas ja konflikti eskaleerumises.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles