Kangro kirjanduspreemia sai Igor Kotjuh

Raamatuportaal
Copy
Igor Kotjuh
Igor Kotjuh Foto: Jaanus Lensment

Esmaspäeval tähistati Võrumaalt pärit Eesti luuletaja, proosakirjaniku ja ajakirjaniku Bernard Kangro 113. sünniaastapäeva ning selle puhul välja antava kirjanduspreemia pälvis tänavu luuletaja, tõlkija, kirjastaja ja kirjandusteadlane Igor Kotjuh.

5. septembri õhtupoolikul kogunesid Võrumaa arenduskeskuse Bernard Kangro kirjanduspreemia komisjoni liikmed Elina Alas, Raili Leesalu, Kaile Kabun, Janika Kronberg ja Inga Kuljus Võrumaa keskraamatukokku, et tänavuste nominentide seast valida välja kirjanduspreemia laureaat. Juba 34. korda välja antava Bernard Kangro nimelise Võrumaa kirjanduspreemia sai 2023. aastal luuletaja, tõlkija, kirjastaja, kirjandusteadlane Igor Kotjuh oma luulekogu «Sireenid ja sähvatused» eest.

Teoseid, millest valida, oli palju. Komisjon tõstis esile Stepan Karja mälestusteraamatut «Poisid akvaariumis, tüdrukud Venemaal» ja Heiki Kelbi Võru-ainelise raamatu «Kaleidoskoop». Mitmele komisjoni liikmele meeldis Eve Kürsa võrukeelne luulekogu «Taivast ja tuulõst». Kõige lõbusam raamat 18. septembrist 2022 kuni 18. septembrini 2023 ilmunud raamatutest oli Contra «Kuram vedas». Tähelepanuta ei jäänud ka Kauksi Ülle «Vaest lätt üle».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles