Selgub Edgar Valteri nimelise illustratsioonipreemia saaja

Raamatuportaal
Copy
Pildil sirvib Edgar Valter "Pokuaabitsat".
Pildil sirvib Edgar Valter "Pokuaabitsat". Foto: Margus Ansu

Lastekirjanduse ja raamatuillustratsiooni ekspertidest koosnev žürii valis välja Edgar Valteri nimelise illustratsioonipreemia nominendid, kelle seast selgub auhinna saaja neljapäeval, Valteri sünniaastapäeval.

Viie nominendi hulka kuuluvad illustratsioonikunstnikud Ulla Saar, Piret Raud, Kertu Sillaste, Catherine Zarip ja Marja-Liisa Plats.

Žürii tegi tänavu valiku 32 kunstniku seast, kes on viimasel viiel aastal avaldanud lasteraamatuid ning saanud tunnustusi kauneimate raamatute konkursil.

Nominendid valis välja seitsmeliikmeline žürii koosseisus Eva Laantee Reintamm, Kadri Hinrikus, Leelo Märjamaa, Regina Lukk-Toompere ja Anne Pikkov, Asta Trummel ja Triin Soone.

Eesti Lastekirjanduse Keskus kutsus Edgar Valteri nimelise illustratsioonipreemia ellu 2019. aastal, mil esimeseks laureaadiks valiti Regina Lukk-Toompere. 2021. aastal sai tunnustuse Anne Pikkov. Preemia on rahaline ning sellega kaasneb võimalus korraldada näitus lastekirjanduse keskuses. Rahaliselt tunnustatakse ka kõiki nominente. Auhinna väljaandmist toetab kultuuriministeerium.

Illustratsioonipreemia auhind antakse üle kell 15 Eesti Lastekirjanduse Keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles