Seminaril «Laps kirjanduses» on tänavu fookuses lasteraamatukogud

Raamatuportaal
Copy
Lastekirjanduse uurija Jaanika Palm.
Lastekirjanduse uurija Jaanika Palm. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval, 23. oktoobril kell 10.30–16.00 toimub Eesti Lastekirjanduse Keskuses koostöös Eesti Teaduste Akadeemia Underi ja Tuglase Kirjanduskeskusega seminar «Laps kirjanduses. Raamatukogu toob kokku».

«Kui varasematel seminaridel on arutluse all olnud peamiselt laste- ja noortekirjandus nii Eestis kui mujalgi maailmas, siis seekordse seminari kava koostades pöörasime suuremat rõhku just lugemise tähtsusele ja raamatukogude toetavale rollile selles. Nii uuritaksegi seminaril ettekannetes näiteks seda, kuidas said alguse Eestis lasteraamatukogud, mil moel on kujutatud raamatukoguhoidjat lasteraamatutes ning kuidas saavad kooli kirjandustunnid ja lasteajakirjandus õhutada lastes lugemishuvi,» ütles Eesti Lastekirjanduse Keskuse kirjandusuurija Jaanika Palm ja avaldas lootust, et seminarilt leiavad häid nõuandeid ja mõtlemisainet nii raamatukoguhoidjad, õpetajad, kirjastajad kui ka kõik teised lastekirjanduse huvilised.

Seekordne, 11. seminar tähistab ühtlasi Eesti Lastekirjanduse Keskuse 90. sünnipäeva, kuna 12. novembril 1933. aastal asutati ELK eelkäija, Tallinna Noorteraamatukogu, esimene spetsiaalselt lastele ja noortele loodud raamatukogu.

Tutvu esinejate ja kavaga ning registreeru seminarile SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles