Raamatukogu kingib 4689 esimese klassi õpilasele raamatu

Raamatuportaal
Copy
Raamat «Omad jutud 4».
Raamat «Omad jutud 4». Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Reedel, 20. oktoobril esitleb Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonnas laste omaloomingukogumikku «Omad jutud 4». Tegu on Tallinna Keskraamatukogu poolt väljaantava kinkeraamatusarja kuueteistkümnenda raamatuga, mis jõuab lähiajal kõikide Tallinna koolide 4689 esimese klassi lapseni.

Raamatus «Omad jutud 4» on avaldatud võistlustööd 2022. aasta sügisel toimunud omaloomingukonkursilt, kaante vahelt leiab lugusid kokku 12 noorelt autorilt. Laste juttudega samadel teemadel on loo kirjutanud ka tuntud lastekirjanikud Tiiu Kitsik, Indrek Koff, Anti Saar ja Ilmar Tomusk. Raamatu on illustreerinud Tiiu Kitsik.

«Omad jutud» pealkirjaga raamatu annab keskraamatukogu välja iga nelja aasta järel, koondades raamatusse raamatukogus toimunud laste omaloomingukonkurssidel osalenud töid. Laste luuletuste ja lugude avaldamisega soovib raamatukogu ärgitada lapsi kirjutama ning raamatuid ja lugemist armastavaid lapsi tunnustada. Vahepealsetel aastatel kirjastab keskraamatukogu originaalteose tuntud lastekirjanikult. Näiteks on kinkeraamatusarjas ilmunud Urmas Nemvaltsi koomiksiraamat «Laura, Martin ja Metsavana maailm», Olivia Saare ja Aidi Valliku tirelraamat «Koolijütsi koolimüts. Kõige tähtsam päev», Markus Saksatamme lasteraamat «Kade lehm ja tige lumehang».

Tallinna Keskraamatukogu poolt 2007. aastal algatatud raamatu kinkimise projekti eesmärgiks on tagada, et lapsed on esimeses klassis õppimise ajal koos õpetajaga läbi käinud tee koolist lähimasse raamatukokku ning koos on õpitud tundma raamatukoguteenuseid. Tallinna koolide esimesi klasse oodatakse kinkeraamatu «Omad jutud 4» üleandmiseks koolile lähimasse Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakonda või haruraamatukokku

Raamatut saab laenata Tallinna Keskraamatukogu raamatukogudest, e-raamatuna on leitav Lastelehel ning e-raamatukogus OverDrive.

Raamatu väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles