Ilmunud on Leedu kirjaniku maagiline novellikogu, mille sisse võib ära eksida

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Leedu kirjanduse elava klassiku Saulius Tomas Kondrotase novellide maailm ulatub kaugest leedu minevikust tänapäevani, Prahast ja New Yorgist puhta kujutluse väljadeni. Siin leidub nii maagilist nukuteatrit, hiiglaslikke sisalikke kui ka mootorrattaid, mille sisse võib ära eksida — nii traagilist armastust kui ka argielu absurdi, nii sigarette kui ka melanhooliat…

Foto: Kirjastus Salv

Kondrotase novellide näol on tegemist kirjandusega kõige ehedamal ja ürgsemal kujul. Muinasjutus on kõik võimalik ja Kondrotase juttudes samuti. Lugema hakates pole kunagi võimalik ära arvata, kuhu lugu viimaks välja jõuab. Ja see on ju väga hea. See on meisterliku muinasjutuvestja tunnus.

— Andrus Kivirähk, kirjanik

Kondrotase fantaasia on sageli metafüüsilise alatooniga, gootilik, samas on tema stiil väga poeetiline ja peenetundeline, täites lugeja vaimu mõtliku meelekergusega. Selle raamatu lugemine on puhas nauding.

— Mehis Heinsaar, kirjanik

Raamatu esitlus toimub Rahva Raamatu Vanalinna kaupluses (Pärnu mnt. 10) 8. novembril kell 17. Kondrotase loomingust vestlevad Mart Juur ja Rein Raud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles