LUGEMISSOOVITUSED Hulganisti näpunäiteid, kuidas õppida rõõmsalt elama

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lugedes võib saada targemaks, edukamaks ja kõige tipuks ka õnnelikumaks. Rõõmufestivali korraldaja Tiit Trofimov uuris rõõmufännidelt, millised raamatud nende ellu enim rõõmu ja õnnelikkust toonud on.

Dali Karat, «Õnn on otsus»

Veronika Tigasoo soovitab Dali Karati raamatut «Õnn on otsus». Õnne- ja inspiratsioonikoolitaja Dalí Karat jõudis õnnelikkuse uurimise ja teadliku harjutamise ning praktiseerimiseni läbi isiklike kogemuste: enese ja elu mõtte otsing, «üks raskem kui teine» paarisuhted, emotsionaalselt vägivaldses paarisuhtes olek ning sellest tervenemine on vaid mõned tema elu kujundanud pöördepunktidest.

Õnneharjutuste kogumik «Õnn on otsus» sisaldab 29 praktilist harjutust, mis aitavad kogeda igapäevaselt oma elus rohkem õnne. See on teekond, mille kestel õpid märkama enda ümber olevaid väikesi õnnehetki, saama paremasse kontakti oma kõrgema minaga, tegema olevikuga rahu ning manifesteerima oma unistuste õnnelikku elu.

Kobe Bryant «Mamba mõtteviis»

Liana Põldver soovitab Kobe Bryanti raamatut «Mamba mõtteviis». Sealt leiab rohkesti õpetussõnu – ja mitte ainult korvpalli, vaid ka Mamba mõtteviisi kohta. Kobe teadis, et parim saab olla vaid siis, kui mõelda teistest erinevalt.

«Mamba mõtteviis» tutvustab lugejale USA legendaarse korvpalluri Kobe Bryanti mõtteid, võimaldades heita pilku meie aja ühe kõige intelligentsema ja loomingulisema tippsportlase sisemaailma. Maailma üks parimaid korvpallureid räägib omaenda sõnadega, kui põhjalikult ta seda spordiala tunneb. Ta mainib mängijaid, kellelt ta õppis, kirjeldab, kuidas ta vahel mängis ka vigastatuna – valust hoolimata –, ja selgitab, miks kaotus ei tulnud tema puhul kõne allagi. Ta jutustab, mis motiveeris teda üha edasi õppima ning ennast arendama ja ka oma meeskonnakaaslasi tagant tõukama. Bryant toob esile mõningaid mänguolukordi ja räägib ka vastastest, kellega ta oma karjääri jooksul kokku puutus – alates Michael Jordanist kuni LeBron Jamesini.

Stephen Covey «Väga efektiivse inimese 7 harjumust»

Mariliis Lukk soovitab Stephen Covey raamatut „Väga efektiivse inimese 7 harjumust“, mis ei räägi rõõmust, aga selle sisu päris mõistmine ja rakendamine teeb rõõmsaks küll.

Stephen R. Covey on kogu maailmas tuntud juhtimiskonsultant ja perenõustaja ning oma raamatus kirjeldab ta terviklikku probleemide lahenduste süsteemi, mille alustalaks on muutumine printsiipidekeskseks. Seitsme harjumuse omandamine aitab lõpetada ennasthävitava käitumise kodus ja tööl ning saavutada meelerahu ja enesekindlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles