Mart Kadastik esitleb uut romaani, milles Eesti mees kohtub sõjapõgenikest ukrainlannadega

Raamatuportaal
Copy
Mart Kadastik.
Mart Kadastik. Foto: Sille Annuk

Neljapäeval, 2. novembril esitleb Rahva Raamatu kirjastus Viru keskuse raamatukaupluses kirjaniku Mart Kadastiku romaani «Naised, raha ja sõda». Autoriga vestleb Rein Veidemann.

Paljude menukite autor Mart Kadastik avaldab üle mitme aasta uue romaani «Naised, raha ja sõda», mida kirjanik ja kriitik Rein Veidemann nimetab tema seni parimaks. Kadastiku seitsmendas romaanis kohtub Eesti mees sõjapõgenikest ukrainlannadega, keda ta püüab omakasupüüdmatult aidata. Ukrainas käib julm sõda, aga Eestis ajavad inimesed ikka oma igapäevaseid asju. Sõda ei ole näha ega kuulda, ometi on seda kõiges tunda.

Mart Kadastik, «Naised, raha ja sõda».
Mart Kadastik, «Naised, raha ja sõda». Foto: Raamat

Eesti Naise peatoimetaja Heidit Kaio on romaani kohta öelnud: «Vaimukalt ja nõtke sulega on autor loonud tegelase, kes püüab leida elule mõtet, kui päevadel pole enam sisu.» Ka Rein Veidemann ei ole kiidusõnadega kitsi. «Filmilikus tempos kulgeva romaani keskmes on jõukaks saanud vana mehe põgenemine piirolukorda. Lugeja leiab siit nii põnevust, melodraamat kui ka eksistentsiaalseid arutlusi,» märgib ta.

Mart Kadastik töötas vabatahtlikult Tartu Rahvaülikoolis sõjapõgenikele eesti keele õpetajana. Ukraina naised aitasid kaasa selle raamatu sünnile.

Mart Kadastik oli aastakümneid Postimehe peatoimetaja, tema menukite hulka kuuluvad romaanid «Kevad saabub sügisel» ja «Suvi sulab talvel», aga ka elulooraamat «Nüüd ma siis kirjutan».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles