Isadepäevaks ilmus vahva lasteraamat sabameistritest

Raamatuportaal
Copy
Pilt raamatust «Rebane ja poeg. Sabameistrid».
Pilt raamatust «Rebane ja poeg. Sabameistrid». Foto: illustratsioon raamatust

Uus lasteraamat viib meid ühte saginat täis linna saginat täis tänavale, kust paljude teiste huvitavate äride seast võib leida ka ühe väga erilise — «Rebane ja poeg. Sabameistrid».

Paddy Donnelly, «Rebane ja poeg. Sabameistrid».
Paddy Donnelly, «Rebane ja poeg. Sabameistrid». Foto: Raamat

Nimele kohaselt leiavad kõik soovijad sealt parimad sorti põlised sabad igaks elujuhtumiks. Väärikas pereettevõte on olnud tegev mitme põlvkonna vältel. Ruudo isa, Rebane, oli sabameister. Enne seda oli Ruudo vanaisa olnud sabameister, ja enne seda oli ka Ruudo vaarisa olnud sabameister.

Loomi, kes endile uusi uhkeid sabasid soovisid, saabus nende juurde kõikjalt. Meistrid oskasid valmistada sabasid tööpäevadeks, sabasid pulmapäevadeks, sabasid sünnipäevapidudeks ja sabasid isegi esimeseks koolipäevaks.

Kuid pisike Ruudo hakkas neist sabadest tüdinema ja mõtles vahelduseks uusi disaine katsetada. Ja kuigi neil tekivad isaga loomingulised lahkhelid, valmib lõpuks midagi VA-PUS-TA-VAT!

Pilt raamatust «Rebane ja poeg. Sabameistrid».
Pilt raamatust «Rebane ja poeg. Sabameistrid». Foto: illustratsioon raamatust

Autor Paddy Donnelly on Belgias elav Iiri kirjanik ja illustraator, kes on joonistanud pilte paljudesse lasteraamatutesse. Tema tööd on pälvinud rahvusvahelist tunnustust ja ta on olnud nomineeritud World Illustration Awards’i ja KPMG Childrens Books Ireland’i auhindadele.

Paddy lapsepõlv möödus kaunil Iirimaa põhjarannikul, kus ta kuulis palju muistendeid hiiglastest, võluolenditest ja kujumuutvatest loomadest. See kõik äratas temas suure armastuse looduse, loomade, mere ja lugude vestmise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles