Tiit Trofimov kogub vangidele inspireerivaid ja õpetlikke raamatuid

Raamatuportaal
Copy
Tiit Trofimov Tallinna vanglas.
Tiit Trofimov Tallinna vanglas. Foto: Jane Vogt

Raamatu «Lõpp on algus» autor Tiit Trofimov käis Tallinna vanglas vangidele praktikaid õpetamas ja juhendamas. Peagi läheb Trofimov tagasi ja vajab heade inimeste abi, et koostöös GoodNewsiga viia vangidele raamatuid.

Kui sul on raamatuid, mille osas tunned, et need võiks aidata inimestel, kelle elutee on neid hetkel vanglamüüride vahele viinud, ennast või oma elu muuta, saab Trofimov need vangideni toimetada.

Vanglatöö eesmärk on aidata muutuda seaduskuulekaks kodanikuks

Trofimoviga võttis pereliikme kaudu ühendust kinnipeetav, kes oli raamatu «Lõpp on algus» läbi lugenud ja sealseid praktikaid kasutanud. Ta uuris, kas Trofimov oleks valmis minema nendel teemadel ka vanglasse rääkima. Trofimov oli nõus.

«Ühelt poolt on tänapäevase vanglatöö eesmärk aidata muutuda neil, kellest võivad saada seaduskuulekad kodanikud, ja pidada turvaliselt kinni neid, keda pole võimalik muuta, ja teisalt on vanglamissioonis ka kirjas, et ka vanglateenistuse väärtusteks peetakse inimlikkust, pühendumust, asjatundlikkust ja uuendusmeelsust,» kommenteeris GoodNewsi ja Lugemine on lahe kogukonna juht Monika Kuzmina, miks otsustati raamatute kogumise kampaania käivitada.

Õige mõtlemine aitab end tunda vabana kõikjal

Hea näitena võib tuua Thich Nhat Hanh’i raamatu «Olge kõikjal vabad», mis põhineb samuti ühel vanglas peetud kõnel. See raamat näitab, kuidas õige mõtlemine võib aidata inimesel tunda end vabana kõikjal, kus iganes ta ka ei viibiks, ning võtab kokku Thich Nhat Hanhi peamised õpetused, pakkudes niimoodi sissejuhatust selle ühe budismi suurima õpetaja ideede ja tarkuste juurde.

Õde Chan Khongi eessõna kirjeldab, kuidas Thich Nhat Hanhi kõne tema kuulajatele mõjus ning kuidas see innustas neid endas teadlikkust arendama.

Thich Nath Hanh on budistlik munk, kes võitles sotsiaalsete olude parandamise eest. Pariisi rahuläbirääkimistel oli ta Vietnami Budistliku Rahudelegatsiooni juht ning Martin Luther King esitas ta Nobeli rahupreemia kandidaadiks.

Kui soovid kampaania korras vanglasse raamatuid saata, kirjuta info Lugemine on lahe Facebooki kogukonnas vastava üleskutse alla või kirjuta aadressile info@goodnews.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles