Põltsamaalt koguti 10 000 kasutatud raamatut

Raamatuportaal
Copy
Pildil «Anna raamatule uus elu» Jõhvi keskraamatukogus.
Pildil «Anna raamatule uus elu» Jõhvi keskraamatukogus. Foto: Tiiu Linnard

Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu oktoobrikuise Põltsamaa kampaanianädala «Anna raamatule uus elu» lõpus pakiti Tallinnasse kaasa 5 133 raamatut, millest 195 võõrkeelset ning 14 aastakäiku perioodikat. Lisaks leidis kogumisnädala jooksul uue omaniku ligikaudu 4000 raamatut.

«Kohale tuldi autode, jalgrataste ja tõukeraamiga. Saabuti Pärnust, Tallinnast ja Valgjärvelt,» ütles hoiuraamatukogu juhataja Kai Lugus, kelle sõnul aitas kampaanianädal lahendada paljudel inimestel ära probleemi, mida teha üleliigse raamatuga.

Kasutatud raamatute kaste hakkas Põltsamaa raamatukogu fuajeesse kogunema kohe ürituse esimestel päevadel. Sama aktiivselt käivitus ka taaskasutus ja nendest raamatukastidest trükiste uuele ringile minek. Raamatute vahetus oli terve nädala aktiivne. Abiks huvilistele olid sealse raamatukogu töötajad sorteerides kokku toodud kirjandust jooksvalt teemade järgi, et iga raamat leiaks lihtsamini oma lugeja.

Kampaania üks eesmärke on anda raamatutele uus võimalus, aga samamoodi ka tõsta teadlikkust raamatute utiliseerimise teemal. Raamatud, mida ei saa taaskasutada, saadetakse ümbertöötlemisele. Kui raamatu seisukord on väga halb, tuleb kõvad kaaned eemaldada ja panna olmeprügi hulka ning pabersisu sorteerida kindlasti paberikonteinerisse paberi taastootmise eesmärgil.

Kampaanianädal Põltsamaa raamatukogus kestis 20. – 28. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles