Ilmunud on Paavo Kanguri uus raamat «Eesti majanduse eepiline teekond»

Raamatuportaal
Copy
Paavo Kangur.
Paavo Kangur. Foto: Erakogu

Täna ilmus Paavo Kanguri uus raamat «Eesti majanduse eepiline teekond. Vasest naftani, naftast rahapesuni, Skype’ist Wise’ini ja suurtest unistustest eelarvekriisini», mis küsib Quo vadis, Eesti?

«Kuhu lähed, Eesti? Milline tore vanamoodne küsimus ajal, kui riigikogu liikmed suunduvad tööle patjadega, sest eelarve arutelu on jõudnud ummikusse. «Quo vadis, Eesti?» oli populaarne küsimus ka 1980. aastatel, kui selle kõrvalmaitse polnud poliitiline, vaid pigem demograafiline ja ökoloogiline,» sõnab raamatu autor.

Paavo Kangur, «Eesti majanduse eepiline teekond».
Paavo Kangur, «Eesti majanduse eepiline teekond». Foto: Raamat

«Eesti riigil ja majandusel oli vaja 15 aasta pikkust arengut, et saavutada 5 miljardi suurune riigieelarve maht. Siim Kallas pidi peaministritoolil hakkama saama 2,5 miljardi euroga. Tema tütrel Kaja Kallasel on kasutada kuus korda enam raha ja ikka on õhus paanika.»

Raamatu autor, tuntud majandusajakirjanik Paavo Kangur vaatab tagasi Eesti majanduse suurejoonelisele teekonnale ja püstitab hüpoteesi, et eelarve on lõhki planeeritud, eelarve maht on kasvanud viimastel aastatel liiga kiiresti.

«Igatahes elame majanduslanguses ja eelarvenõukogu hinnangul võib Eesti eelarvepuudujääk võib kasvada 2 miljardi euroni aastas, mis on väga suur summa. Seda on keeruline katta uute maksudega ja laenude hinnasilt on liiga kallis. Käibetõde ütleb, et maagilisse heaoluühiskonda jõudmiseks tuleb tõsta, kuid kas see on nii?» arutleb Kangur uues raamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles