Sass Henno näitab uues romaanis, mil moel Eesti on seksuaalkurjategijate paradiis

Raamatuportaal
Copy
Sass Henno raamatuga «Vanaema».
Sass Henno raamatuga «Vanaema». Foto: Erakogu

6. novembril saabub trükist kriminaalromaan «Vanaema», kus aastaid seksuaalkuritegude teemalise teadlikkuse tõstmisega tegelenud kirjanik Sass Henno toob lugejani ühe tuhandetest õuduslugudest, kus lähedased, uurijad, prokuratuur on valinud kannatanu asemel toimepanijate poole.

«Mu uus kriminaalromaan «Vanaema» heidab valgust tänapäeva Eesti varjukülgedele, kus laiub lahendamata seksuaalkuritegude paradiis. Selle väite aluseks on Norstati ja Eesti uuringukeskuse 2020–2021 tehtud väärkohtlemise uuringud, mille küsitlused näitavad selgelt, et meil on kümneid tuhandeid seksuaalkuritegude ohvreid, keda ühiskond märgata ei taha,» sõnab Sass Henno. «Ja meil on ka kümneid tuhandeid toimepanijaid, kes enamiku hoiakute tõttu segamatult uusi kuritegusid saavad sooritada.»

Sass Henno, «Vanaema».
Sass Henno, «Vanaema». Foto: Raamat

«Ka selle romaani peategelane leiab end pärast üht süütuna alanud saunapidu Eestile iseloomulikust reaalsusest, kus iga naine teab oma tutvusringkonnas mõnda naist, keda on kunagi vägistatud, kuid iga mees ei tea oma tuttavate seas ühtki meest, kes oleks sellise kuriteo eest iial vastutama pidanud,» kommenteerib ta. «Andekate illustratsioonidega vürtsitatud «Vanaema» on justkui verd tarretama panev kogu-pere-jutustus tänasest Eesti kultuurist, mis väärib kohta iga kodu raamaturiiulil,» lisab kirjanik.

Menukirjanik Sass Henno on mitmeid kõrgeid tunnustusi pälvinud romaanide «Elu algab täna» (2002), «Mina olin siin. Esimene arest» (2005) ja «Mina olin siin 2. Tagasitulek». Ta korraldab iga päev suhte- ja seksuaalvägivalla teemalisi koolitusi noortekeskustes ja üldhariduskoolides ning on vabatahtliku tugiisikuna toetanud paljusid vägivallakuritegude ohvreid nii õigusabikulude kui pädevate nõustajatel leidmisel.

Raamatu esmaesitlus ajakirjanikele toimub 6. novembril ühes mahajäetud vanaema majas, Tallinnas Nõmmel, aadressil Toome puiestee 17a, kell 16.00–17.00. Kohtade arv on piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles