Muuseumikoer Mustika kolmas seiklus on saanud uueks lasteraamatuks

Raamatuportaal
Copy
Lasteraamat ««See on minu pall!» hüüdis Mustikas».
Lasteraamat ««See on minu pall!» hüüdis Mustikas». Foto: Marge Pärnits

Möödunud aastal koostööd alustanud Marge Pärnits ja Anna Ryazanova on valmis saanud ühejuturaamatu mustast koerast ja okastega pallist. Uus musta koera seiklus kannab nime ««See on minu pall!» hüüdis Mustikas» ning on Mustika lugude sarja kolmas raamat.

«Raamat sündis tõestisündinud loo põhjal. Ühel ilusal hilissuve õhtul juhtus nii, et koer nimega Mustikas püüdis koduhoovil siili, tegi oma suu lahti ning siil mahtus täpselt suhu ära,» selgitab kirjanik Marge Pärnits lasteloo tagamaid. «Siili saime suust kätte ja samal hetkel teadsin, et sellest võiks kirjutada. Kõikide loomasõprade südamerahuks kinnitan, et ükski siil ega koer toimunu käigus vigastada ei saanud,» lisab Pärnits.

Marge Pärnits ja Anna Ryazanova on koostööd teinud alates 2022. aasta kevadest, mil Ukraina kunstnik Tartusse elama tuli. Nende esimene ühine lasteraamat kandis nime «Mustikas ja maruline jooks». Kõige esimese Mustika seikluse, kus must koer kohtub musta kassiga, on illustreerinud Eesti kunstnik Olivia Lipartia.

Raamatut ««See on minu pall!» hüüdis Mustikas» esitletakse Tartu Mänguasjamuuseumi mängutoas 2. detsembri hommikul. Mänguasjamuuseumi sündmustele kohaselt toimub sel päeval ka mängusiilide meisterdamise õpituba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles