Räppar Reket soovitab 10 raamatut, mis on teda inspireerinud ja sügavalt kõnetanud (2)

Raamatuportaal
Copy
Tom-Olaf Urb ehk Reket.
Tom-Olaf Urb ehk Reket. Foto: Apollo

Reket, kodanikunimega Tom-Olaf Urb, on kahtlemata üks Eesti populaarsemaid alternatiivse räppmuusika artiste. Oma ainulaadse stiili ja selgelt eristuva sõnaseadmise oskusega on muusik suutnud võita oma loominguga kuulajate tähelepanu ja leida laialdast tunnustust kohalikul muusikamaastikul. Lisaks on eriilmeline räppar kanda kinnitanud nii produtsendi, näitleja kui ka kirjanikuna.

Reket, «Eeden».
Reket, «Eeden». Foto: Raamat

Novembri keskel rõõmustab artist oma loomingu austajaid imekauni luule- ja laulutekstide raamatuga nimega «Eeden», mis kingib võimaluse piiluda Reketi viimaste aastakümnete telgitagusesse. 224 lehekülge uut ja vana, populaarset ja haruldast. Seda, millest see kõik alguse sai, ja seda, kuhu see kõik välja tõi. 

Sõnal on võim kujundada inimest ja viisi, kuidas kogeme ümbritsevat maailma. Apollo uuris artistilt, milline kirjandus on teda ühel või teisel moel inspireerinud ja sügavamalt kõnetanud. Valik soovitusi on teie ees.

Rick Rubin «Creative Act»

Lihtne ja eelkõige loogiline lugemine loovatele inimestele. See raamat tõestabki, et me kõik oleme loovad.

Patrick Baty «Nature's Palette»

Neile, kellele meeldib loodus ja värvid. Kõlab küll kentsakalt, aga nii ongi, looduses esinevate värvide kogu inspireeris mind vaatama maailma hoopis läbi teistsuguse prisma.

Ben Horowitz «The Hard Thing about Hard Things»

Lihtsaid vastuseid äris ilmtingimata ei ole. Horowitz tsiteerib räppmuusikat, segab seda ärimaailma lingo'ga, valades nii tugeva vundamendi kindlakäelise ja efektiivse äri tegemisse. Ühtlasi aitab see raamat inimsuhteid mõista, nii era- kui ärielus.

Reketi raamatusoovitused.
Reketi raamatusoovitused. Foto: Apollo

Bell Hooks «Kõik armastusest»

See raamat on üpris uskumatu, andes tõeliselt silmi avava, värskendava ja valgustava arusaama armastusest ja elust. See on ilus raamat ja võiks olla kohustusliku kirjanduse nimekirjas.

Paramhansa Yogananga «Joogi autobiograafia»

Sügavalt inspireeriv raamat, mis suudab avardada tavalise inimese piiratud võimekust – aga seda vaid juhul, kui teil on tahet avastada võimalusi, mis on suuremad kui need, mida ühiskondlikud normid ette näevad.

Lugemissoovituste nimekiri:

  1. Rick Rubin «Creative Act»
  2. Patrick Baty «Nature’s Palette»
  3. Ben Horowitz «The Hard Thing about hard things»
  4. Bell Hooks «Kõik armastusest»
  5. Paramhansa Yogananga «Joogi autobiograafia»
  6. Simon Sinek «Esmalt küsi miks»
  7. Seth Godin «See on turundus»
  8. Daniel Quinn «Ishmael»
  9. Ray Dalio «Principles»
  10. Jorge Luis Borges «Kujuteldavate olendite raamat»
  11. Frank Herbert «Düün»
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles