VEELGI NALJAKAM Olav Osolin kirjutas oma ülimenukale debüütromaanile järje

Raamatuportaal
Copy
Olav Osolin
Olav Osolin Foto: Tairo Lutter

Ilmus Olav Osolini «Part lendab edasi», mis on järg ülimenukale debüütromaanile «Kus lendab part». Raamatu toimetas Eda Allikmaa ja kujundas Britt Urbla Keller.

Uues romaanis on rohkelt lustlikku huumorit, kuna autor vaatleb isegi Eesti elu kõige tõsisemaid tahke läbi lõbusate pilaprillide, kuid samas on selles piisaval määral kriminaalset põnevust ja ootamatuid keerdkäike, pakkudes lugemisrõõmu ka krimiromaanide fännidele.

Olav Osolin, «Part lendab edasi».
Olav Osolin, «Part lendab edasi». Foto: Raamat

Osolini sõnul ei tahtnud ta kirjutada esimesele Pardi-raamatule lihtsalt järge, vaid tõi platsile sootuks uue mängija - politseikooli noore nutika praktikandi Kevini, kellest saab Eesti Politsei vaneminspektor Samuel Pardi uus paarimees. Üheskoos tuleb neil lahti harutada moodsas idufirmas aset leidnud saladuslik mõrv ning selle käigus avastada ka kahe generatsiooni diametraalselt erinevat maailmavaadet.

«See on palju paremini kirjutatud, kui mu eelmine raamat ja ka palju naljakam,» arvab autor ise, lisades, et kuna tema hinnangul on romaanil korralik puänt, siis loodab ta, et see pakub põnevat lugemist ka tõsistele krimisõpradele. «Ja ehk leiavad mu uue raamatu üles ka noored,» loodab Osolin. «Igatahes nendele noortele, kes aitasid mul noore peategelase keelepruuki korrigeerida, raamat meeldis ja nad ütlesid, et Kevin olla nii cool dude!» märgib autor lootusrikkalt.

Mõned inimesed on jõudnud raamatut juba lugeda ning nende arvamus on kirjas raamatu kaanel. «Ma ei ole ammu raamatut lugedes kõva häälega naernud, ja see oli vabastav naer. Näha meie lähiminevikku läbi mõnusa, heasüdamliku absurdihuumori – kui sageli meile seda võimaldatakse? Krimisõpradele võin aga vihjata, et selleski vallas pakub Osolin mõnusat muhelust, sest need, kes on vaadanud Briti krimisarju, leiavad raamatust viiteid ka klassikutele,» arvab filmikriitik ja PÖFFi programmijuht Tiina Lokk.

Raamatu esitlus toimub 21. novembril kell 17.30 Solarise Apollo raamatukaupluses. Autoriga vestleb Varraku peatoimetaja Krista Kaer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles