Mis juhtus Eesti staažikaima suursaadikuga? Clyde Kull esitleb raamatut, milles jutustab oma loo

Raamatuportaal
Copy
Clyde Kull Harju maakohtus tänavu veebruaris.
Clyde Kull Harju maakohtus tänavu veebruaris. Foto: Eero Vabamägi

13. novembril kell 17 esitleb Clyde Kull Tallinna Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses oma raamatut «Suursaadik on kadunud».

Nagu saab lugeda raamatu tutvustusest, on «Suursaadik on kadunud» lugu diplomaadi ja suursaadiku kolmekümneaastase laitmatu karjääri ootamatust katkemisest, milles põimuvad tavatu keeldumine riigisaladuse loa pikendamisest ja kahest osast koosnev kriminaalasi. «Operatsioon oli läbi mõeldud ja ellu viidud äärmise põhjalikkusega. Ühe juhtumi sulgemisele järgnes kohe teine, siis kolmas, nagu lohe pea – lõikad maha ühe, on kaks asemel,» seisab raamatu kaanel. 

Clyde Kull, «Suursaadik on kadunud».
Clyde Kull, «Suursaadik on kadunud». Foto: Raamat

Ootamatult seguneb diplomaadi argielu krimiromaani elementidega. Kaks aastat püüab suursaadik Clyde Kull õiglust jalule seada. Meenutades toonaseid sündmusi, avab suursaadik ukse ka diplomaaditöö argipäeva ja diplomaatia rahvusvahelisse maailma.

«Miks ma selle raamatu kirjutasin? Eelkõige soovisin ise mõista: mis toimus ja miks see toimus,» selgitab Clyde Kull. «Püüdsin anda edasi tõde toimunust, nagu mina ja mu lähedased seda nägid. Toon oma loo avalikkuse ette lootuses, et tulevikus ei peaks inimesed enam sellist ülekohut kogema.»

Kirjeldades kahe aasta sündmusi ja meenutades minevikku peab autor enda selgitusel justkui sisemist dialoogi väga paljude inimestega, kes teda toetasid. «Nemad on minu vestluspartnerid,» märgib ta. «Kirjutan raskest ajast, aga tahaksin edasi anda, et kõigile raskustele vaadamata peab uskuma headusse, positiivsesse meie ümber ja see peaks olema edasiviiv jõud.»

Raamatusse on põimitud Clyde Kulli abikaasa Olga päevik, tema tunded, mõtted ja meenutused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles