Aktsioon «Südamekirjad» toimub veel selle nädala lõpuni

Raamatuportaal
Copy

Veel selle nädala lõpuni toimub Tallinnas Viru keskuses aktsioon «Südamekirjad», mis kutsub vaatama südame sügavustesse ja kirjutama välja seda, mis hingel.

Ruum hetkeks peatumiseks ja märkamaks

Aktsiooniga pakutakse ruumi hetkeks peatumiseks, märkamaks, mis on need asjad/teemad/tunded, mis igapäevaselt meie elukvaliteeti mõjutavad. Viru Keskus peab ideed vägagi väärtuslikuks ning seepärast ongi loodud projekti staap keset ühte kõige sagivamat hoonet pealinnas, et hetkeks seisatada ja mõelda.

Ehk on kellelgi terve elu välja ütlemata «Ma armastan Sind» oma vanematele või lastele. Võibolla kannab keegi õlgadel vaikivat sõnumit: «Palun andeks!». Neid lugusid on palju ja erinevaid. Aga me kõik kanname neid iga päev kaasas ning väljaütlemata asjad kurnavad ning mõjutavad kogu meie elu: vaimset tervist, füüsilist tervist, sotsiaalset käitumist ja aktiivsust ning tuju ja õnnetunde taset.

Võimalus kergendada südant

Koostöös MTÜga Peaasjad loodi installatiivne «ruum», mis on loomulikult ka üleskutse neile, kes Tallinnas ei ela. «Meeldetuletus, et vaadata enne pimeduse perioodi sügavamalt endasse ja kergendada südant. Hoolivalt, kaastundlikult, soojalt,» selgitas algatuse autor Elina Naan.

MTÜ Peaasjad toetab projekti nõu ja jõuga - nädala jooksul on Viru Keskuses kohapeal toeks ja abiks «Olen olemas» T-särkidega vaimse tervise esmaabi vabatahtlikud, et olla vajadusel toetavad kuulajad.

Omniva panustab projekti makstud ümbrikutega, et saatmine ei jääks margi taha, kohapeal olemas kirjutamiseks ka kõik muu vajalik.

  • Endast välja kirjutatud anonüümsete kirjade kast on tulnud täis iga päeva õhtuks ning on vajanud tühjendamist.

  • Üleskutsega on liitunud sadu inimesi sotsiaalmeedia vahendusel ning süda asub nädala jooksul Tallinnas, Viru Keskuses, kuhu on õpetajad toonud ka oma õpilasi oma mõtteid kirjutama.

  • Peaasi.ee vaimse tervise vabatahtlikud on olnud ja on olemas iga päev lõunatundidel ning kõigil on võimalus astuda ligi ning oma muresid ja mõtteid jagada.

  • 25.11, kui peaasi.ee vaimse tervise esmaabi vabatahtlikud on järjekordselt kuu viimasel laupäeval «Olen olemas vaimse tervise esmaabi kohvikus» Tartu ja Tallinna Reval Cafes, on kohal ka Südamekirjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles