Birk Rohelend leidis uue mõrvamüsteeriumi jaoks inspiratsiooni üllatavast kohast

Raamatuportaal
Copy
Birk Rohelend.
Birk Rohelend. Foto: Kristiin Kõosalu

Birk Rohelennu eelmine tähelepanu saanud krimiromaan «Kes tappis Otto Mülleri?» on saanud järje. Uus raamat «Liiga palju armastust» on sealt tuttavate, veidi salapäraste uurijate Agnese ja Gabrieli teine ühine juhtum, kusjuures tegevus toimub umbes kolm kuud hiljem pärast eelmise romaani lõppu.

Seltskond kunagisi klassikaaslaseid kohtub kakskümmend aastat peale viimast ühist pidu, mil üks nende hulgast, Stella-Kai nimeline tüdruk, kaduma läks. Vastuse asemel, mis klassi kõige ilusama tüdrukuga juhtus, on järgmiseks hommikuks veel üks nende hulgast tapetud ja müsteerium kogub hoogu.

Birk Rohelend, «Liiga palju armastust».
Birk Rohelend, «Liiga palju armastust». Foto: Raamat

«Võin ausalt öelda, et kõige suuremaks inspiratsiooniallikaks oli Freddie Mercury laul «Too much love will kill you»,» tunnistab Rohelend. Sellele on viidatud ka romaani alguses ja pealkirigi on sealt samast laenatud. «Selle laulu sõnad ühel hetkel justkui haakisid ennast pähe kinni: et mida see ikkagi tähendab, kas «liiga suur armastus» on olemas?»

Lisaks on mõrvamüsteeriumi inspiratsiooniks ka kontrast möödaniku ja tänapäeva vahel ning muutused, mis ajaga inimestes toimuvad. «Sajandivahetus kattus minu täiskasvanuks saamisega ja jättis mulle emotsionaalselt kustumatu jälje – aeg enne mobiiltelefone, YouTube’i ja Facebooki. Mälestus naiivsest noorusest, mis oli unistustest küllastunud ja vaatenurk maailmale, milles oli tohutu hulk iseennast, on ühtviisi lummavad ja pelutavad.»

Lisaks rõhutab autor, et ülesehituselt on tema uus raamat üsna väljakutsuv. «Tegevus kulgeb mööda motiive, ei püsi rangetel ajatelgedel. Rohkem on sissevaadet tegelastesse, nende mõttemaailma. Saame tuttavamaks Agnese ja Gabrieliga, ka nende omavaheline dimensioon muutub. Kui eelmine kord lahendasid uurijad lugu, kus kõikidel oli motiiv, siis seekord pole seda justkui kellelgi.»

Birk Rohelend (1981) on kirjutanud mitmeid auhinnatud romaane ja loonud armastatud telesarju, nagu «Padjaklubi», «Nurjatud tüdrukud» ja käesoleva romaanisarja esimese osa põhjal valminud «Kes tappis Otto Mülleri?».

Birk Rohelennu uue krimiromaani «Liiga palju armastust» esitlused toimuvad:

  • 22. novembril kell 17.30 Viru keskuse Rahva Raamatus Tallinnas,

  • 1. detsembril kell 17.30 Tasku keskuse Rahva Raamatus Tartus,

  • 2. detsembril kell 13.00 Kagukeskuse Rahva Raamatus Võrus,

  • 9. detsembril kell 13.00 Centrumi keskuse Rahva Raamatus Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles