GALERII Olav Osolin esitles uut krimiromaani, mis vaatleb Eesti elu läbi lõbusate pilaprillide

Raamatuportaal
Copy

Olav Osolin esites 21. novembril oma uut raamatut «Part lendab edasi», mis on järg tema menukale debüütromaanile «Kus lendab part».  Autoriga vestles Varraku peatoimetaja Krista Kaer.

Uues romaanis on rohkelt lustlikku huumorit, kuna autor vaatleb isegi Eesti elu kõige tõsisemaid tahke läbi lõbusate pilaprillide, kuid samas on selles piisaval määral kriminaalset põnevust ja ootamatuid keerdkäike, pakkudes lugemisrõõmu ka krimiromaanide fännidele.

Osolini sõnul ei tahtnud ta kirjutada esimesele Pardi-raamatule lihtsalt järge, vaid tõi platsile sootuks uue mängija - politseikooli noore nutika praktikandi Kevini, kellest saab Eesti Politsei vaneminspektor Samuel Pardi uus paarimees. Üheskoos tuleb neil lahti harutada moodsas idufirmas aset leidnud saladuslik mõrv ning selle käigus avastada ka kahe generatsiooni diametraalselt erinevat maailmavaadet.

«See on palju paremini kirjutatud, kui mu eelmine raamat ja ka palju naljakam,» arvab autor ise, lisades, et kuna tema hinnangul on romaanil korralik puänt, siis loodab ta, et see pakub põnevat lugemist ka tõsistele krimisõpradele. «Ja ehk leiavad mu uue raamatu üles ka noored,» loodab Osolin. «Igatahes nendele noortele, kes aitasid mul noore peategelase keelepruuki korrigeerida, raamat meeldis ja nad ütlesid, et Kevin olla nii cool dude!» märgib autor lootusrikkalt.

Raamatu toimetas Eda Allikmaa ja kujundas Britt Urbla Keller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles