NÄDALA RAAMAT Kas Eesti PISA on viltu?

Raamatuportaal
Copy
Foto: Tairo Lutter

Kuku raadio selle nädala raamatuks on Kaire Põderi, Triin Lauri ja Andre Veski «Kas Eesti PISA on viltu?» Postimehe kirjastuselt. Raamatut tutvustab Marek Strandberg, saates on külas ka teose autorid.

«Kas Eesti PISA on viltu?»
«Kas Eesti PISA on viltu?» Foto: Raamat

«Kas Eesti PISA on viltu?» võtab kokku autorite enam kui 10 aastat kestnud haridusuuringud ja on teetähiseks viimaste kümnendite Eesti PISA testide põhisele haridusedule. Põhjalikele andmetele toetudes tuuakse lugejate enne võrdlev ülevaade kohaliku hariduse võlu- ja valupunktidest nii alushariduse ehk lasteaedade kui ka põhi-, kesk-, kutse- ja kõrghariduse tasanditel.

Raamatu teravik on suunatud poliitikasoovitustele, millest mitmed on hariduspoliitika kujundamise või elluviimisega seotud, aga mitte ainult. Lisaks pakub raamat sissevaadet nii õpetajatele, õppejõududele kui ka vanematele ning otsib vastust küsimusele, mis teeks Eesti koolisüsteemi paremaks. Muidugi juba see tõdemus, mida pidada heaks või paremaks koolisüsteemiks, on ise tähendustest, eri distsipliinide ütlustest ja maailmavaadetest tulvil.

Raamat on kirjutatud Jaan Tõnissoni Postimehe Fondi raamatugrandi toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles