Valmis Eesti autorite raamat kõigist olümpiamängudest

Raamatuportaal
Copy
Medal Plaza Salt Lake Citys. Fotol meeste 15 km klassika distantsil olümpiakulla võitnud Andrus Veerpalu ja pronksimees Jaak Mae. Vasakul hõbeda võitnud Frode Estil.
Medal Plaza Salt Lake Citys. Fotol meeste 15 km klassika distantsil olümpiakulla võitnud Andrus Veerpalu ja pronksimees Jaak Mae. Vasakul hõbeda võitnud Frode Estil. Foto: Jarek Jõepera

Eesti Olümpiakomitee 100. juubeliks ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi 60. sünnipäevaks valmis raamat «Olümpia lugu», mis annab ülevaate kõigist seni peetud olümpiamängudest.

«Olümpia lugu»
«Olümpia lugu» Foto: Raamat

Raamatus on juttu kõigist seni toimunud olümpiamängudest, Eesti ja maailma sportlaste võitudest ning valusatest tagasilöökidest kuni rahvusvahelise olümpiakorralduse telgitagusteni.

Lisaks Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi fotokogule on raamatu koostajate kasutada olnud fotovalik Rahvusvahelise Olümpiakomitee arhiividest. Teost täiendab statistika, kust leiab Eesti olümpiasportlaste tulemused, aga ka näiteks olümpiatule süütajad, olümpiamedalite arenguloo ja palju muud.

Raamatu autoriteks on spordiajaloolased Kaarel Antons, Rait Männik, Kalle Voolaid ning spordiajakirjanikud Ott Järvela ja Johannes Vedru.

Raamatu avaldamist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles