GALERII Tiit Trofimov viis vangidele arendavaid raamatuid

Raamatuportaal
Copy

Enesearengu teejuhi ja raamatu «Lõpp on algus» autori Tiit Trofimoviga võttis pereliikme kaudu ühendust kinnipeetav, kes Tallinna vanglas karistust kannab. Vang oli tema raamatu läbi lugenud ja kasutanud sealseid praktikaid ning uuris, kas Trofimov oleks valmis tulema vanglasse nendel teemadel rääkima.

Trofimov nõustus ja käis novembris vange juhendamas, lubadusega detsembris uuesti tulla ja tuua kaasa ka enesearenguraamatuid. GoodNewsi abil panid mitmed head inimesed ja kirjastused heategevuslikus korras õla alla ja eile läkski Trofimov tagasi, kaasas raamatud ja Steve Kokker, kes tuli kaasa teetseremooniat läbi viima.

Teadlikkuse avamine viib inimesed kiiresti teise seisundisse

Trofimov kommenteeris, et tal on hea meel näha, kui kiiresti teadlikkuse avamine ja praktikad inimesed teise seisundisse viib. Ta usub, et vangla on üks olulisemaid kohti, kus seda tegema peaks. Kui vangid avastavad endas selle «kliki» ja saavad aru, miks nad selles «lõpmatus ringis» on ning kes nad oma hinges on, hakkavad asjad elus positiivses suunas liikuma.

Trofimov ütleb, et kui inimese silma vaadata, näeb, et silmade taga on ilus hing. Nagu öeldakse – raske on mõista, lihtne on hukka mõista. Me tihti ei näe, mida inimesed on pidanud ehk lapsepõlves kannatama, kust see viha ja ebaõiglustunne on tekkinud. Kui seda näha, hakkab ehk inimesi mõistma ja näeb, kõige taga on üks kinni jäänud emotsioon, millest on tekkinud lugu ja selle taustal ta ongi sinna jõudnud.

Kui peaks valima vaid ühe raamatu...

Trofimov tänab kõiki häid inimesi ja kirjastusi, kes andsid kaasa raamatuid, et vangidel oleks võimalik tegeleda enesearenguga.

GoodNewsi juht Monika Kuzmina tänas väga Trofimovit. «Usun, et su enda raskused ongi sind teinud nii vägevaks inimeseks, kes sa täna oled. Kahju sinu kannatustest, aga suur rõõm nende inimeste üle, kelle eluteele sa lootust kingid!» ütles ta.

Kui mehed olid ukseni saadetud, tundis Kuzmina, et kambaga ollakse tegemas midagi, mida ei saa sõnadega kirjeldada. «Hing rahunes... annaks elu meile kõigile lootust, ka siis, kui seda enam ei ole... et igast lõpust saaks uus algus!» lisas ta.

Raamatuid annetasid:

  • Kirjastus Million Mindset

  • Kirjastus Pilgrim

  • Kirjastus Rahva Raamat

  • Kirjastus GoodNews

  • Maria Baydar

  • Jana Paulman

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles