VIDEO Mis on püha armastus ja kuidas seda hoida?

Raamatuportaal
Copy
Merit Raju raamatu «Püha armastus» esitlus.
Merit Raju raamatu «Püha armastus» esitlus. Foto: Taavi Sepp

«Püha armastus» on Merit Raju uus raamat, mida ta hiljaaegu koos oma abikaasa Tauri Vahesaarega Apollos esitles. Mis on aga üldse püha armastus? Paar ütleb, et püha armastus on seisund. See tähendab täielikku kohalolu ja pühendumist. Aja võtmist ja panustamist. Kõigi meeltega kohal olemist, tunnetamist, kuulamist.

Merit kirjutab oma raamatus, kuidas ta aastakümneid komistas ja südant valutas, kuni ta leidis oma hinge teise poole. «Aga ta pole mulle tühja koha pealt sülle kukkunud, vaid see on töö vili. Ja see töö on tulnud teha iseendaga,» ütleb ta.

Mis on püha armastus ja nõuanded, kuidas seda hoida:

  • Püha on kõik, millele sa pöörad oma täit tähelepanu ja mille vastu sul on austus.

  • See on tähelepanu pööramine sellele, mis on väärtuslik — ja kõik, millele sa tähelepanu pöörad, ongi väärtuslik.

  • On neli erinevat meeleseisundit: sisalik (stressiseisund), töine, mängulis-tantsuline ja valge vikerkaare seisund. Valge vikerkaare seisundiks nimetame seda seetõttu, et see seisund on nagu loodusime, mida ei oleks arvanud kohata. See on mediteeriv seisund, kus oled kõigi meeltega täielikult kohal.

  • Me võtame iga nädal ühe teineteisele pühendumise päeva. Kogu selle päeva oleme täielikult ekraanivabad ja offline.

  • Me mõlemad ütleme teineteisele enne head ööd soovimist kolm tänu. Siis saab seda kõike veel rohkem juhtuda ja veel rohkem märgata.

  • Me julgustame elama oma reeglite järgi. Võtta see vaba päev nädalas või teha oma abikaasaga kasvõi neli pulma, kui süda kutsub.

  • Kui tundub, et kõigeks selleks kulub iga päev liiga palju aega, siis tegelikult on võimalik teineteisest kahe minutiga päriselt aru saada. Ja seda siis, kui tulla «sisaliku-ajuseisundist» välja, sest seal on kõik öeldu teise tähendusega.

  • Armastus on alati püha ja eriti, kui seda hoida ja kasvatada koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles