KINGISPIKKER 8 raamatut neile, kes tahaks end harida, areneda ja elus paremini hakkama saada

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Kui otsin jõulukingiks raamatut sõbrale, kes soovib uuel aastal elus puhast lehte keerata või kes on lihtsalt uudishimulik ja huvitatud enesearengust, siis siin on mõned uued raamatud, mis võivad selleks hästi sobida.

Kerry Howells, «Omadega puntras».
Kerry Howells, «Omadega puntras». Foto: Raamat

«Omadega puntras. Kuidas tunda tänulikkust ebaõiglases maailmas»

Kerry Howells

Illustreerinud Michael leunig

Tõlkinud Tanel Pulver

Kirjastus Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituut

Dr. Kerry Howells kirjeldab oma raamatus, kuidas leida lahendusi keerulistes suhteprobleemides ja mõista paremini iseennast. Ta teeb seda läbi eluliste näidete ja omaenda kogemuste.

Raamatu keskne idee on näidata, et meile kõigile kättesaadav vahend – tänulikkus – omab revolutsioonilist jõudu keerulistes suhetes nii tööl kui isiklikus elus.

***

Jaak Roosaare.
Jaak Roosaare. Foto: Mihkel Maripuu

«Rikkaks saamise õpik»

Jaak Roosaare

Kirjastus Leguar Capital

Raamatust saab inspiratsiooni ja julgust pealehakkamiseks, et panna oma raha enda jaoks tööle. Tähtis ei olegi, kas alustad kümne, saja või tuhande euroga. Tähtis on omandada head harjumused ja olla järjekindel, sest summad lähevad ajapikku suuremaks ja kooliraha vigade eest järjest kallimaks. Ning aega enam tagasi ei saa.

***

Merilin Mandel, «Jess, inimesed!»
Merilin Mandel, «Jess, inimesed!» Foto: Raamat

«Jess, inimesed!»

Merilin Mandel

Kirjastus Sotsiaalmeedikud

Auhinnatud kasvatusliku käsiraamatu «Jess, lapsed!» (2021) mõtteline järg, eellugu ja laiendus «Jess, inimesed!» haarab lugeja hoogsasse grupivestlusesse, mille käigus lahatakse meid lapsepõlvest vanaduseni (ja edasigi) saatvaid ühiskondlikke ootuseid ning survestavaid narratiive.

Kambakesi harutatakse pusadest lahti näiteks läbikukkumistunnet, kehasid, kahetsushirmu ja suhteid, aga ka vaimset tervist, seksuaalkelmikust, matuseid ja empaatiat. Ja karvu. Ja koristamist. Ja seedimist. Ja kogukonnatunnet. Teisisõnu - raamatu lugemine on kui omade ja võõrastega maast ja ilmast lobisemine, mille käigus võid täitsa vaikselt jutuvada pealt kuulata, aga ka häälekalt sõna võtta ja teistega nõustuda või neile vastu vaielda.

***

Eva ja Raido Soosaar, «Haputainast küpsetised».
Eva ja Raido Soosaar, «Haputainast küpsetised». Foto: Raamat

«Haputainast küpsetised»

Eva ja Raido Soosaar

Kirjastus Varrak

Juuretisefännid Eva ja Raido tahavad juuretise tagasi au sisse tuua. Sellest raamatust leiad mitte ainult retsepte, vaid ka põhjalikku teavet juuretise valmistamise kohta. Kui mätserdamine sind ei paelu, kuid armastad maitsvat toitu, siis saad raamatust nõuandeid, mis aitavad sul leiva-saiariiulitel paremini orienteeruda või lemmikpagarikojas täpsustavaid küsimusi küsida ja poes looklevate leiva-saiariiulite vahel paremini orienteeruda. Ja kui oled kunagi kahtlustanud, et sai teeb paksuks, siis esimene osa räägib haputaina kasulikkusest ja selle valmistamisest samm-sammult. Teise osa retseptid pakuvad võimalust valmistada endale maitsvat haputainast saia ja leiba ning palju muud. See raamat võib olla alustuseks põnevale küpsetamise teekonnale või lihtsalt harivaks ja isuäratavaks lugemiseks. 

***

Ott Kiivikas.
Ott Kiivikas. Foto: Sander Ilvest

«Otivatsioon»

Ott Kiivikas

Kirjastus Ott Kiivikas Koolitused

Kui otsid inspiratsiooni, et tegeleda enesearenguga, on see raamat hästi sobiv. Selles leidub rikkalikult elulisi näiteid ja praktilisi nõuandeid alates enesele eesmärkide seadmise kunstist kuni keeruliste olukordade lahendamiseni.

Raamatu sõnum on lihtne: meil kõigil on potentsiaal saavutada suuri asju, ent see nõuab õigete vahendite ja meetodite leidmist. Autor jagab isiklikke kogemusi ja kaasakiskuvaid lugusid, mis innustavad sind mõtlema ja võtma järgmisi samme isikliku arengu suunas.

***

Arnold Schwarzenegger, «Ole kasulik. seitse abinõud eluks».
Arnold Schwarzenegger, «Ole kasulik. seitse abinõud eluks». Foto: Raamat

«Ole kasulik. seitse abinõud eluks»

Arnold Schwarzenegger

Kirjastus Rahva Raamat 

Oma võimsas ja võimestavas raamatus jagab legendaarne näitleja, kulturist ja endine California kuberner Terminaator lugejaga oma vaimseid tööriistu ja põhimõtteid, mis on aidanud tal rajada teed edu ja tähendusrikka elu poole.

Seitse reeglit, mida vaesest, kitsarinnalisest Austria linnakesest maailma vallutama tõusnud Arnold on elu jooksul järginud, on kättesaadavad absoluutselt igaühele meist. Ta selgitab neid veenvalt nii isiklike lugude, elumuutvate õnnestumiste kui ka eluohtlike ebaõnnestumiste kaudu – mõned neist on üldiselt teada, mõnest räägib ta raamatus esimest korda.

***

Caroline De Maigret, Sophie Mas, «Mida vanemaks, seda paremaks - aga ikkagi vanemaks».
Caroline De Maigret, Sophie Mas, «Mida vanemaks, seda paremaks - aga ikkagi vanemaks». Foto: Raamat

«Mida vanemaks, seda paremaks – aga ikkagi vanemaks»

Caroline De Maigret, Sophie Mas

Tõlkinud Piret Reinson

Kirjastus Menu Meedia

Endine supermodell ja multitalent Caroline de Maigret paljastab kõige elutervemas ja elujaatavamas võtmes kõiki neid erinevaid tundeid, hirme, kõhklusi ja kahtlusi, mis vananemisega kaasnevad ning samal ajal õpetab nägema selles ka ilu ja mõnu.

Kummalisel moel leiab sellest raamatust iga naiseks olemise aspekti kohta peatüki. Olgu see siis suhted, välimus, tervis, lapsed, stiil – igaüks leiab siit midagi iseendale. Ja see kõik on esitletud mõnusalt eneseiroonilises võtmes ning raamat on täis naerutavat energiat. Samuti on südantsoojendav tõdeda ja kogeda, et meil kõigil on üsna sarnased hirmud, rõõmud ja soovid, ükskõik, millist elu ja millises riigis elame. 

***

Elukutseline korrastaja Marie Pärkma.
Elukutseline korrastaja Marie Pärkma. Foto: Triin Künnapas

«Korrastades elu korda»

Marie Pärkma

Kirjastus Pegasus

Kas sa tunned ennast kodus hästi ja õnnelikult? Kas sooviksid muuta mõtteviisi, võtta kontrolli oma elu üle ja olla parim versioon iseendast? Kas koristamine on sinu jaoks meeldiv? Kas tahad saavutada endale seatud eesmärgid ja nautida sellist elu, nagu soovid just sina?

Meieeluilu korrastusviis lähtub ideest, et kõik süsteemid on lihtsad, loogilised ja ligipääsetavad. Sellest raamatust leiab tähelepanekud ja nipid, kuidas võimalikult lihtsalt oma elu korrastada – igas valdkonnas, päevaplaanist kuni köögikappideni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles