KORVPALLIMASIN Vaeses peres üles kasvanud LeBron leidis oma pääsetee spordis

, spordivaatleja
Copy
Noor LeBron James 2003. aastal.
Noor LeBron James 2003. aastal. Foto: Tony Dejak/AP Photo/Scanpix

LeBron James sündis 1984 Ohio osariigis Akronis. Tema ema oli tollal kõigest 16-aastane ning isa poja kasvatamisel ei osalenud. Pere elas vaeselt ning nagu selliste lugude puhul sageli tavaks, nägi LeBron ühte pääseteed spordis – erinevalt enamikust noortest tal see ka õnnestus.

Juba 16-aastaselt kirjutati LeBronist suurtes väljaannetes kui kõige paljulubavamast noorest mängijast ning just tema tõttu hakati teles üle kandma keskkoolivõistkondade mänge. Noore talendi vastu hakkasid huvi tundma erinevad firmad, kes tahtsid saada teda oma uueks reklaamnäoks, mis tähendas seni tagasihoidlikes oludes kasvanud mängijale pea saja miljoni dollari suurust lepingut.

Jeff Benedict, «LeBron».
Jeff Benedict, «LeBron». Foto: Raamat

18-aastaselt valiti LeBron NBA draftis esimese valikuna ning temast sai koduosariigi võistkonna Cleveland Cavaliersi mängija, ta püstitas esimeses mängus 25 punktiga debütantide rekordi ning lõpuks valiti ka terve hooaja parimaks noormängijaks. Kuigi järgmisel hooajal valiti LeBron juba Tähtede mängu koosseisu ning temast sai mõne hooajaga üks NBA suuremaid staare, ei suutnud Cleveland tollal play-offidesse jõuda. Kohalike suure pahameele saatel otsustas LeBron vahetada klubi ning siirdus Miami Heati, kus jõudis klubiga neli aastat järjest NBA finaali ja saavutas 2012 ja 2013 oma esimesed meistritiitlid.

Järgmise üllatusliku käiguna läks LeBron 2014 tagasi Clevelandi ning tõi klubile nende esimese ja seni ka ainsa meistritiitli. Praeguseks on LeBron tulnud NBA meistriks ka Los Angeles Lakersiga ning talle kuulub tänapäevrida rekordeid – muuhulgas kõigi aegade suurima punktitooja tiitel, mille kogusumma hakkab lähenema 40 000 punktile. «LeBron» on lugu ühest kõigi aegade parimast korvpallurist, kohanemisest eluga sporditähena ja tippspordi omapärasest maailmast.

Raamatu autor Jeff Benedict on tuntud USA spordiajakirjanik, mitmete raamatute autor ning produtsent. Ta on kirjutanud muuhulgas korvpallist, ameerika jalgpallist ning poksist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles