NÄDALA RAAMAT Kuidas saab kasutada seeni põletike, kasvajate ja südamehaiguste ravil?

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Kuku raadio selle nädala raamat on Sinikka Piippo ja Pertti Salo «Tervislikud seened», kirjastuselt Varrak. Raamatut tutvustab Marek Strandberg, saates on külas ka mükoloog Leho Tedersoo.

Sinikka Piippo ja Pertti Salo, «Tervislikud seened».
Sinikka Piippo ja Pertti Salo, «Tervislikud seened». Foto: Raamat

«Tervislikud seened» annab põhjaliku ülevaate seente kasulikust mõjust tervisele. Käsitletakse nii üldtuntud söögiseente kui ka seni meil vähem tarvitatud seeneliikide tervistavaid omadusi. Tutvustatakse seente kasutamise võimalusi põletike ja kasvajate tõrjel, immuunsüsteemi tugevdamisel, südame- ja vereringetõbede, diabeedi, närvisüsteemi degeneratiivsete haiguste, nahahaiguste ning paljude teiste tervisehädade ennetamisel ja ravil.

Raamatus tutvustatakse Soomes ja enamjaolt ka Eestis kasvavaid, kasvatatavaid ja saadaolevaid seeni, mis on osutunud suuremal või vähemal määral tervislikeks, tervist tugevdavaiks ja parandavaiks. Raamat annab iga seeneliigi või -perekonna kirjelduse, põhjaliku ülevaate seentes sisalduvatest toimeainetest, nende mõjust tervisele, seente tarvitamisest toidu ja ravimina ning hoiatab võimalike ohtude eest. Räägitakse ka seente kasutamise ajaloost, käsitletakse nende kasvatamist, korjamist ja säilitamist ning neist roogade ja ravimite valmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles