Õnneliku paarisuhte 7 alustala, millest ei saa mööda vaadata

Raamatuportaal
Copy
Merit Raju raamatu «Püha armastus» esitlus.
Merit Raju raamatu «Püha armastus» esitlus. Foto: Taavi Sepp

Merit Raju kirjutab raamatus «Püha armastus», kuidas ta ennast oma unistuste paarisuhteks ette valmistas ning mismoodi tema ise oma suhet loob ja hoiab. Merit on kindel, et saab inspireerida ka oma lugejaid. Ta toob oma raamatus välja õnneliku suhte alustalad.

Õnneliku paarisuhte seitse alustala:

  1. Kõige parem ongi üksi olles mitte vajada ja igatseda paarisuhet, vaid olla oma eluga nii rahul, et paarisuhe on nagu kingitus.

  2. Täiuslik suhe algab täiuslikust suhtest ja rahulolust iseendaga ja enese arendamisest selle unistuste partneri jaoks.

  3. Paarisuhe peab pakkuma lihtsalt nii palju rohkemat, kui elu iseenesest juba pakub ja üle trumbata on seda raske. «Tegelikult väga raske,» tõdeb ta.

  4. Suhtesse minnes tuleb hoida oma rutiine, oma harjumusi ja elada oma elu ka edasi. Žongleerida edasi tööd ja last ja kodu ja raha ja tervislikke harjumusi. «Sest kui ma lasen need kukkuda ja keegi laseb mul kukkuda, siis kukub kõik. Emotsionaalselt ja füüsiliselt. Aga oma rutiinidega hoiame me endid ikkagi,» sõnab ta.

  5. Teadlik paarisuhe on emotsionaalselt turvaline. Selline, kus miski pole tabu, miski pole liiga isiklik, kõik on päevavalgele toodud, läbipaistev ja usaldav.

  6. Armastus on nii õrn ja habras, et temaga ei mängita, ringitata ega võidelda, teda ei näpistata, ei panda talle suutroppi ega silmaklappe, teda ei hoita tagasi ega lükata eemale ega sunnita vaikima. «Sest ta on puhas ja püha nagu vastsündinu pilk,» lausub Merit.

  7. Sügavalt lähedases suhtes ei saa olla enne, kui ollakse endaga täiesti rahujalal ja endaga on nii hea olla, et ei tea paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles