Kirjandusmuuseumis esitletakse filosoof Arnold Keyserlingi «Uurmaakri» analüüsi

Raamatuportaal
Copy
Arnold Keyserlingi «Gustav Meyrinki «Uurmaaker» ja selle metafüüsika».
Arnold Keyserlingi «Gustav Meyrinki «Uurmaaker» ja selle metafüüsika». Foto: Eesti Kirjandusmuuseum

5. jaanuaril kell 15.00 toimub Eesti Kirjandusmuuseumis kuraatorituur ning Arnold Keyserlingi raamatu «Gustav Meyrinki «Uurmaaker» ja selle metafüüsika» esitlus.

Eesti juurtega baltisaksa filosoof, krahv Arnold Alexander Herbert Otto Heinrich Constantin Keyserling (9. veebruar 1922 Hamburg – 7. september 2005 Matrei, Tirool), tuntud lihtsalt kui Arnold Keyserling, oli viljakas autor ning särav ja hinnatud lektor. Paraku elas ta oma isa, Kõnnu mõisas Eestis sündinud filosoof Hermann von Keyserlingi varjus ning on seetõttu jäänud globaalsele avalikkusele vähetuntuks.

Esitlusele tulev raamat on Arnold Keyserlingi filosoofiline analüüs Gustav Meyrinki vähetuntud novellist «Uurmaaker». Raamat sisaldab üht peatükki tema peateosest «Mõttestiilide ajalugu», Meyrinki novelli ning selle filosoofilist analüüsi.

«Gustav Meyrinki «Uurmaaker ja selle metafüüsika» annab vaatamata oma väikesele mahule suurepärase ülevaate Arnold Keyserlingi stiilist ning tekstide sisutihedusest. See on esimene katse tuua Arnold Keyserlingi intellektuaalset pärandit kohalikule lugejale lähemale.

Raamatuesitlus toimub näituse «Vabamüürlus Eestis kahe ilmasõja vahel» raames ning kohal on näituse koostaja ja raamatu tõlkija Meelis Piller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles