Nukitsa konkurss ootab lapsi valima oma lemmikkirjanikku ja -illustraatorit

Raamatuportaal
Copy
Nukitsa konkurss.
Nukitsa konkurss. Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

Eesti Lastekirjanduse Keskus kutsub 5–13-aastaseid lugejaid valima Nukitsa konkursil oma lemmikkirjanikku ja -illustraatorit. Hääletada saab 8. jaanuarist kuni 29. veebruarini 2024 nii raamatukogudes üle Eesti kui keskuse veebilehel.

Nukitsa konkurss on Eesti Lastekirjanduse Keskuse lugejaküsitlus, mis toimub iga kahe aasta järel ning leiab aset juba 17. korda. Ettevõtmise eesmärgiks on väärtustada lasteraamatuid, populariseerida lugemist ning tunnustada meie lasteraamatute autoreid ja kirjastajaid. Konkursil annavad viimase kahe aasta algupärastele lasteraamatutele tagasisidet noored kirjandussõbrad ise.

Lapsed saavad hääletada autorite poolt, kes avaldasid 2022. ja 2023. aasta jooksul algupärase lasteraamatu. Et kahe aasta jooksul ilmunud teoste hulk on suur, on lugejatele abiks eelnevalt kitsendatud nimekiri, millesse valiti sada raamatut.

«Meie lastekirjanduse tervis on jätkuvalt väga hea, sest viimasel paaril aastal on ilmunud terve hulk professionaalselt teostatud ja erinevale vanusele sobivaid omamaiseid lasteraamatuid. Loodame, et lapsed leiavad siit valikust lemmikud üles, kelle poolt oma hääl anda,» märkis lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone.

Võitjad kuulutatakse välja auhinnapeol, mis toimub 6. aprillil 2024 lastekirjanduse keskuses. Enim hääli saanud kirjanik ja illustraator saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju ja rahalise preemia.

Nukitsa auhinna konkurssi korraldab Eesti Lastekirjanduse Keskus iga kahe aasta tagant alates 1992. aastast. Varasemate laureaatide hulka kuuluvad näiteks kirjanikud Ilmar Tomusk, Andrus Kivirähk, Janno Põldma, Kristiina Kass ning kunstnikud Heiki Ernits, Hillar Mets, Edgar Valter jt. Varasemate laureaatide nimekirja näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles