Tallinnas saab raamatuid laenutada iseteenindusautomaatides

Raamatuportaal
Copy
Kaarel Oja iseteenindusautomaadi ees.
Kaarel Oja iseteenindusautomaadi ees. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna Keskraamatukogu lugejatel on alates 9. jaanuarist võimalik kasutada raamatute laenamisel ja tagastamisel kodulähedasi 24/7 avatud laenutuskappe. Lisaks on raamatukogu teenindussaalidesse paigaldatud iseteenindusautomaadid. Esimesed laenutuskapid ja iseteenindusautomaadid avati Tallinna Keskraamatukogu peamajas, võõrkeelse kirjanduse osakonnas ning Kännukuke, Laagna, Pelguranna, Pirita, Pääsküla ja Väike-Õismäe raamatukogus. Vaata kaarti siit!

Raamatukogude juures paiknevad 24/7 laenutuskapid loovad lugejate jaoks võimaluse laenata ettetellitud raamatuid mistahes ajal. Raamatutellimuse saab esitada veebivormi, e-kirja või telefoni teel ning raamatud kapist kätte lugejakaardi abil. Laenutuskappide juures on ka tagastusluugid väljaspool raamatukogu lahtiolekuaegu raamatute tagastamiseks.

Lisaks laenutuskappidele on nimetatud kaheksa raamatukogu teenindussaalides avatud iseteenindusautomaadid, mis võimaldavad lugejatele iseseisvalt, raamatukoguhoidja vahenduseta raamatute laenamist ja tagastamist. Mugavamaks ja kiiremaks muudab teenuse ka see, et teavikuid ei pea laenama ega tagastama ükshaaval, vaid automaat loeb korraga kuni viie teaviku info.

«Laenutuskapid ja iseteenindusautomaadid on ühed neist sammudest, millega muudame raamatukoguteenused linnaelanikele kättesaadavamaks ja mugavamaks,» ütles abilinnapea Kaarel Oja. «Nende kasutuselevõtmine on nõudnud omajagu tööd ja investeeringuid. Tallinna Keskraamatukogu on minemas üle kaasaegsetes raamatukogudes kasutatavale RFID-tehnoloogiale. Laenutuskapid ja iseteenindusautomaadid kaheksas asukohas on esimene lahendus, kus selle vilju saavad nautida ka lugejad. Raamatukogudes käib aga töö juba ka järgmiste lahenduste suunal, iseteenindusautomaadid tulevad ka teistesse haruraamatukogudesse ja järgmisel aastal jõuame loodetavasti ka Eesti esimeste nö tarkade riiuliteni, kus raamatu tagastamiseks piisab selle riiulile asetamisest,» lisas Oja.

Raamatutellimise veebivormi ja täpsema info iseteenindusseadmete kasutamise kohta leiab veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles