Ilmub luulekogu isaks kasvamisest

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sel nädalal ilmub Vootele Ruusmaa kolmas ja küpseim luulekogu «Kohavahetus». Teose omaelulooline lüürika keskendub peateemana isakssaamisele ja -kasvamisele, andes edasi selle protsessi ilu ja valu. Autori iluotsiv hoiak puudutab lisaks ka looduse, hingelise tasakaalu ja ühiskondliku elu küsimusi.

Vootele Ruusmaa, «Kohavahetus»
Vootele Ruusmaa, «Kohavahetus» Foto: Kaarnakivi seltsi kirjastus

«Kohavahetus» on, nagu igaüks, ühest küljest eriline ja kordumatu, ent teisest küljest oma aja üldistus ja peegel. Teosest leiab äratuntavaid mõtisklusi ja enese mõttestamise strateegiaid, mis lastud läbi ühiskondliku elu prisma. Nõnda pakub autori tundemaailm lugejale võimaluse leida iseenda kordumatu roll maailmas.

Raamatu on toimetanud Helena Läks, kujundanud Kaili Kalle ja välja andnud Kaarnakivi seltsi kirjastus. Raamatut kaunistavad autori enese graafilised illustratsioonid.

Teose esitlused toimuvad 18. jaanuaril Viljandis Romaanis, 19. jaanuaril Tartus Biblioteegis ja 20. jaanuaril Tallinnas Aidas.

Vootele Ruusmaa on luuletaja, muusik, helikunstnik, dramaturg, lavastaja, näitleja, kriitik ja kunstnik. Tema eelmine luulekogu «Purgatoorium» pälvis Bernard Kangro kirjanduspreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles