STATISTIKA Lugemishuvilisi eestlasi huvitasid eelmisel aastal üllatavad teemad

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eestlased uurivad juba neljandat aastat digitaalarhiivist DIGAR kõige enam tarbeklaasi kohta, selgub värskelt avaldatud Eesti rahvusraamatukogu kasutamise statistikast.

«Kõige enam uuriti digitaalarhiivis Johannes Lorupi klaasivabriku kolme kataloogi aastast 1939, kokku ligikaudu 7000 korral. 1964. aastal ilmunud Tarbeklaasi kataloog osutus samuti populaarseks,» kõneles Eesti rahvusraamatukogu digitaalarhiivi juhtiv spetsialist Ülle Laos. Digitaalarhiivi juhtiv spetsialist meenutab, et huvi tarbeklaasi vastu kasvas koroona aja alguses ning pole lakanud tänaseni.

DIGARi kasutaja avastas ka mitmeid uusi raamatuid. «Mullune pingerida enimkasutatud teostest näitab, et eelistatud on õppe-, aime- ja ilukirjandus,» resümeeris Laos, kelle sõnul tähendab DIGAR väga eriilmeliste eesti kultuuri ja eestlastega seotud teemakollektsioonide kodu.

Auväärsele kolmandale kohale platseerus Eesti põllumajanduse akadeemia 1968. aastal välja antud ja 6 kopikaga müüdud inglisekeelne vestmik «Meet the Parkers». Teisele kohale jõudis logistikaõpik. Loe pikemalt Eesti rahvusraamatukogu veebist ja vaata toppi.

Rahvusraamatukogu hallatav DIGAR on ellu kutsutud vahendama kirjandust, perioodikat, õppematerjale, visuaale ja audiokandjaid. DIGARi sisu kättesaamine on reguleeritud autorikaitsega ning sageli ei ole värsked väljaanded loetavad, kuid autoriõigustega kaitstud teost saab lugema tulla raamatukokku kohapeale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles